„Costurile trebuie să se împartă în diferite feluri, tot ce e gratis nu e respectat. Prima fază a implicării unei familii în activitatea sportivă a copilului trebuie să fie normală, cum îl dai la matematică și îi plătești câteva ore în plus, așa trebuie să funcționeze la început și în sport”, a declarat Eduard Novak.
„Normal că după aceea, când sportivul vrea, se ține 1, 3, 4, 5 ani intervine clubul local, pentru că este talentat și muncitor, după care intervine statul, așa trebuie și așa este și conceput în strategia națională pentru sport”, a spus Eduard Novak.
Potrivit ministrului sportului, cluburile private încep cu copiii „de jos”, iar cei mai talentați dintre ei intră în aceste centre regionale de excelență și de acolo intervine statul.
„Au cele mai bune condiții de pregătire și de acolo loturi de pregătire, așa și trebuie pe o perioada de zece ani, dar lucrăm deja, am început descentralizare sperăm că și Ministerul Educației va face descentralizare și ajungem să echilibram aceste domeniu. Noi trebuie să reglementăm tot ce însemnă în materie de sport”, a subliniat Eduard Novak la TVR INFO.
Ministerul Sportului ar trebui să fie singura instituție care să reglementeze întreaga activitate sportivă, atât în cluburile private, cât și în cele de stat, a mai transmis Eduard Novak.
FOTO: Hepta
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro
Accesinsport • 20.01.2023, 11:51
Înțeleg că domnul ministru promoveaza discriminarea și excluderea pe criterii financiare, copiii ai caror parinti nu isi permit o taxa, nu au dreptul de a practica sportul de masa. Politica sportului de masa finanțat de către Ministerul Tineretului și Sportului este de a facilita accesul tuturor la sport. Sunt sigur că domnul ministru cunoaște faptul ca ministerul spe care vremelnic il pastorește nu bagă nici un leu in echipamentele sporivilor. Finanțatorul oficial al sportului romanesc sunt parintii.
Terro1 • 20.01.2023, 11:29
Acest om merită multe apr cieri doar că el se crede în Ungaria păcat că trăim în românia asta e
milli • 20.01.2023, 11:24
eu as prefera ca banii sa fie alocati invers. In loc sa sprijine excelenta, statul sa sprijine incepatorii. Sa creeze locuri unde se pot practica diverse sporturi la nivel de amatori. Iar centrele de excelenta sa fie sprijinite de sponsorii care vor sa-si asocieze imaginea cu sportul, de sportivii care cauta excelenta. Nu mi se pare cinstit ca statul sa construiasca arene scumpe pe care se joaca un meci la 2 saptamani de catre sportivi profesionisti, din varii colturi ale lumii, platiti regeste in timp ce omul normal care deja a platit pentru toatea astea sa se duca prin cine stie ce cotloane si sa plateasca din nou ca sa practice un sport. Ok, facem un stadion pe care sa joace echipa nationala, mai facem cate un concert, se mai joaca si cate un meci mai important, mai facem o sala polivalenta pe acelas principiu. Dar am ajuns sa aruncam banii pe astfel de circuri in majoritatea oraselor. Primariile si ministerele intretin cluburi cu f multi bani, ca apoi sa stea cu mana intinsa pentru investitiile in interesul cetatenilor.