Premierul Nicolae Ciucă a făcut o evaluare a membrilor guvernului, iar Novak se află pe lista celor care vor fi înlocuiți, transmit surse politice.
UDMR, partidul care l-a susținut pentru numirea în funcție, este dispus să renunțe la sprijinul pentru ciclistul paralimpic devenit om politic.
Ultimul „șoc” produs de politician a fost ordinul care a impus echipelor sportive să aibă un lot format în proporție de 40% din români, lucru care ar fi dat peste cap situația multor cluburi, mai ales în fotbal.
De asemenea, în momentul în care David Popovici și Robert Glință au revenit în țară după Campionatele Mondiale de Natație de la Budapesta, toată atenția demnitarului s-a îndreptat către dublul campion mondial, însă a uitat complet de prezența celuilalt sportiv român, pe care nu l-a menționat în discursul său de la aeroport.
În iunie, mesajul de felicitare pentru titlul mondial al înotătorului David Popovici a fost postat pe Facebook-ul său atât în limba română, cât și în limba maghiară. Însă cele două variante diferă, traducerea „Toate inimile României au bătut azi în pieptul lui și i-au dat putere!” devenind în maghiară ”Toate gândurile noastre i-au dat putere azi!”. Demnitrul a declarat atunci că „nu eu postez, nu eu traduc. Probabil cine a tradus a crezut că sună mai bine așa. Vă rog, nu mai speculați, că nu are sens”.
Alt moment controversat în care Eduard Novak s-a aflat în centrul atenției s-a petrecut în cadrul unei emisiuni televizare, unde a fost rugat să intoneze imnul României, însă a refuzat să facă acest lucru.
Eduard Novak este ministrul Sportului din decembrie 2020. Fost sportiv de performanță, Novak a fost medaliat cu aur la Jocurile Paralimpice de la Londra din 2012 și a mai obținut trei medalii de argint în 2008 (Beijing), 2012 și 2020 (Tokyo).
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro
ivryernest • 08.08.2022, 13:23
Ministrul a fost... remaniat ? Iată ce scrie DEX că înseamnă "a remania". Dece în România de azi se folosesc cuvinte pe care autorul nu le înțelege? "REMANIÁ,remaniez, vb. I. Tranz. 1. A face modificări în organizarea unei instituții, în compoziția unui guvern etc. 2. A transforma parțial o mașină, o instalație sau o construcție, după o deteriorare, cu scopul readucerii în starea de funcționare sau pentru a-i îmbunătăți caracteristicile funcționale. 3. A înlătura defectele unor materiale sau ale unor produse care nu corespund prescripțiilor tehnice impuse, dar care nu sunt considerate nici rebut total. [Pr.: -ni-a] – Din fr. remanier. Sursă: Dicționarul explicativ al limbii române ( DEX '98 ) |