Femeia este nevoită acum să se interneze într-o clinică psihiatrică, după ce magistrații de la Judecătoria Focşani au decis acest lucru, la solitiarea procurorilor, ca măsură de siguranță pentru copii.
Sentința instanței focșănene nu este definitivă, însă este executorie. Ceea ce înseamnă că internarea este obligatorie, iar educatoarea trebuie să rămână sub observația specialiștilor până când se însănătoșește ori se observă o ameliorare, așa încât să nu mai reprezinte un pericol pentru copii.
Anul trecut, tatăl unui copil de la grădiniţa din Poieni, comuna Vrâncioaia, a dus toamna trecută la Inspectoratul Școlar Județean Vrancea o filmare în care educatoarea lovește în mod repetat în cap și peste față doi băieți la care strigă și pe care îi jignește.
Înregistrarea, postată şi pe Youtube, ar fi fost făcută de mama unui copil care se afla în clasă, cu permisiunea educatoarei.
”Nesimţitule, stai dracului într-un loc, dar-ar naiba-n creierii tăi, tu nu eşti sănătos la cap, ăştia trebuie să-mi dea spor de nebuneală, de maximă nebuneală”, se aude educatoarea în filmare, ţipând la unul dintre copii.
Ulterior, femeia loveşte peste faţă un copil, în timp ce pe altul îl trage de urechi şi îl loveşte în cap.
”Împieliţatule, Doamne, ce fac eu cu ăştia, că nu rezist. Tu mai nebun decât eşti nu ai cum sa te faci. Mâine nu te primesc, te bat, te dezbrac şi te dau afară, poate să mă ia Poliţia în secunda doi”, îi spune educatoarea altui copil.
Educatoarea loveşte apoi în cap un băiat, în mod repetat şi cu putere, trăgându-l și de ureche pentru că nu ar sta în bancă.
În urma scandalului, poliţiştii au întocmit dosar penal pentru purtare abuzivă şi lovire sau alte violenţe pe numele femeii, iar părinții copiilor au cerut ca educatoarea să nu le mai predea acestora. La vremea respective, femeia a fost suspendată din funcție, însă a revenit la catedră după ce a adus acte că este aptă din punct de vedere psihologic.
Părinții unor copii au făcut însă contestație, iar unii și-au mutat chiar copiii la altă grădiniță. Procesul este abia la început, judecătorii de cameră preliminară stabilind că trimiterea în judecată a educatoarei este întemeiată.
Conform procedurii, după ce va fi suspendată pentru a fi internată, ea nu mai poate reveni la catedră decât dacă psihiatrii decid că femeia este aptă să lucreze cu copii mici și că nu reprezintă un pericol pentru ei.
Citește și: ”Dosarul” TAROM, episodul 5 / “Secretele” conducerii: O fostă jurnalistă, un agent de vânzări și un absolvent de “Spiru Haret”, la “butoanele” companiei