„Aceasta va ajuta să salveze vieţi” se arată în comunicatul care precizează că Biden, la rândul său, „s-a angajat pe deplin” să lucreze în favoarea redeschiderii unui alt punct de trecere, cel de la Rafah, singurul dintre Egipt şi enclava palestiniană.
Israelul, care desfăşoară operaţiuni militare la Rafah, a preluat controlul acestui post de frontieră la începutul lunii mai, astfel încât trecerea asistenţei umanitare este blocată.
În discuţia de vineri, cei doi președinți au evocat, de asemenea, „noi iniţative vizând eliberarea imediată a ostaticilor şi instaurarea unei încetări imediate şi durabile a focului în Gaza”.
Situaţia umanitară rămâne alarmantă în teritoriul palestinian după mai mult de şapte luni de război.
În acest interval, cel puţin 35.800 de palestinieni, în cea mai mare parte a lor civili, au fost ucişi, potrivit datelor Ministerului Sănătăţii din Gaza.
sarivisionyahoo.com • 27.05.2024, 10:59
Aha.Deci pina acum egiptenilor i a cam durut in *** de " fratii palestinieni"!
Acest comentariu a fost moderat pentru: limbaj vulgar sau jignitor.
Alamar13 • 25.05.2024, 00:38
Cum se face ca Egyptul nu este acuzat de anti semitii mioritici ca tin palestinienii in "lagar de exterminare"? Egyptul are un zid la granita de sud al Gazei,mai inalt si mai solid, decat cel Israelian.Dar spre deosebire de Israel, care inainte de atacul din Oct 7,2023 permitea palestinienilor din Gaza sa lucreze in Israel, Egyptul nu permite picior de locuitor din Gaza, in tara lor. Jordan, idem. Oare de ce?