Şi-a ucis prietenul din cauza votului
Un bătrân din oraşul Feteşti şi-a ucis prietenul de-o viaţă din pasiune politică, chiar după ce ambii şi-au exprimat dreptul la vot. Bătrânul de 84 de ani şi-a invitat prietenul, tot octogenar, să bea un pahar după vot şi au început să vorbească despre scrutinul prezidenţial.
Când oaspetele a mărturisit că a votat cu un alt candidat decât amicul său, acesta din urmă şi-a ieşit din minţi, a pus mâna pe un topor şi i-a dat cu el în cap prietenului său, omorându-l.
Românii din diaspora, scandal la vot
Românii din diaspora au trebuit să aştepte chiar şi patru ore pentru a-şi putea exercita dreptul la vot. Timpul de aşteptare a fost la fel de îndelungat şi în Franţa, Marea Britanie sau Italia. La Paris, românii au intrat cu forţa în clădirea ambasadei, fiind nevoie de intervenţia poliţiei franceze pentru a-i evacua.
Pentru scrutinul din 2 noiembrie s-au tipărit 600.000 de buletine de vot, care au fost distribuite în 294 de secţii. Ieri, premierul Ponta i-a cerut ministrului de externe Titus Corlăţean să-i convoace la Bucureşti pe ambasadorii şi pe consulii ţărilor în care au fost probleme la vot şi să le ceară să remedieze problemele. Mai mult, preşedinţii secţiilor de votare cu incidente vor fi schimbaţi.
Trei români au contestat alegerile
Curtea Constituţională a României (CCR) a înregistrat, ieri, trei contestaţii depuse pentru anularea primului tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale, de duminică, formulate de trei cetăţeni care acuză nereguli în desfăşurarea procesului electoral.
CCR va discuta mâine cele trei sesizări, iar până vineri magistraţii vor trebui să dea şi o soluţie, întrucât este ultima zi până la care se pot publica în Monitorul Oficial rezultatele alegerilor din 2 noiembrie.
PF Daniel îi cere explicaţii lui Băsescu
Implicarea politică partizană a Bisericii în campania electorală trebuie dovedită, a transmis ieri Patriarhia Română într-un comunicat de presă, ca reacţie la declaraţiile recente ale preşedintelui Traian Băsescu, potrivit căruia Biserica se implică în campanie pentru PSD.
“La fiecare moment electoral din România, Patriarhia Română a reafirmat public neutralitatea politică a BOR, conform hotărârilor Sfântului Sinod fundamentate pe canoanele Bisericilor Ortodoxe”, afirmă Patriarhia.