De serviciu, pe ambulanţă

Crăciunul petrecut la muncă nu este o noutate nici pentru Mihai Polinschi (foto), medic urgentist, care este şi directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Galaţi. Lucrează pe ambulanţă din 1993 şi poate să numere pe degete sărbătorile petrecute cu familia din aceşti ani. ”Dacă nu am fost de gardă de Crăciun, am fost de Anul Nou. Suntem foarte puţini medici, aşa că nu avem ce face pentru că oamenii au nevoie de noi”.
 

• Ai mulţi prieteni? Avem super premii! Convinge-i să-ţi împodobească bradul şi unul dintre ele poate fi al tău!

 

În ultimii patru ani, a fost de gardă de Crăciun

E al patrulea an consecutiv în care Ana-Maria Iţco (35 de ani), de la Spitalul Judeţean Botoşani, e la serviciu de Crăciun. De atâta timp, s-a împăcat cu sacrificiile pe care trebuie să le facă şi nu regretă că trebuie să fie la serviciu, mai ales că aceste Sărbători vor fi mai triste pentru ea, fiindcă, în vară, şi-a pierdut tatăl. Ca să pătrundă şi în camera de gardă o frântură din spiritul Crăciunului, medicii obişnuiesc să aducă de acasă bucate tradiţionale, însă, spune medicul, de multe ori, spitalul e atât de aglomerat, încât nici nu apucă să se atingă de bunătăţi.

•  Vrei un SUPER laptop, o SUPER tabletă sau un SUPER aparat foto? SUPER SIMPLU! Împobodeşte un SUPER-brad!

Patrulează în noaptea de Ajun


↑ În ziua în care mulţi petrecăreţi beau şi apoi cred că pot să conducă, Marius Ivancea va fi pe fază
 
Marius Ivancea (32 de ani), agent principal la Poliţia Rutieră Constanţa, a lucrat anul trecut în noaptea de Revelion, iar anul acesta i-a venit rândul de Crăciun. “Lucrez în noaptea de Ajun, dar nu mă deranjează. Soţia mea înţelege că asta îmi e meseria şi că nu am de ales”, ne-a declarat acesta.

«E ca o a doua familie aici»

Plutonierul Alin Gelu Carp are 29 de ani şi este angajat la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Botoşani din anul 2005. De atunci, doar în 2007 a scăpat de tura de Crăciun. Îşi acceptă însă “soarta” fără nici cea mai mică urmă de regret, pentru că ştie că lucrează într-un loc unde oamenii au nevoie de el. Şi, în plus, totul a devenit deja obişnuinţă de atâţia ani. “Un sfert din an îl petreci la muncă. Poate chiar mai mult, când sunt situaţii în care venim de acasă. E ca o a doua familie aici”, ne-a spus pompierul.

↑ Meseria l-a învăţat pe Alin Gelu Carp să fie pregătit oricând pentru o intervenţie, aşa cum va fi şi de Crăciun, când este în tură
• Enervează-l pe Scrooge şi poţi citi Libertatea.ro pe un laptop nou-nouţ!

Urmărește-ne pe Google News