Sunt mulţi pensionari care stau zile- n şir fără să mănânce carne. Şi atunci când ajung la piaţă şi îşi iau câteva măruntaie de pui, e sărbătoare.
În această situaţie se află şi bucureşteanca Elena Damian (76 de ani). Femeia are o pensie mică şi ieri, după mult timp, şi-a luat spinări de pui. A dat 3,2 lei pe un kilogram. “Spinările astea îmi ajung o lună. E greu, mamă. Pensiile sunt mici, abia trăim de pe-o zi pe alta. Am auzit că vor să ne dea pâine, lapte şi carne mai ieftin. Ar fi bine, ne-ar scoate din foam e ” , ne-a spus tanti Elena. La extrema cealaltă însă, există şi pensionari care dau bani frumoşi pe delicatese.
Sarkozy, clientul vestitei măcelăriii
La măcelăria inaugurată, recent, în zona Dorobanţi, două femei au dat 60 de lei pe câteva felii de salam şi prosciutto, care costau 192, respectiv, 214 lei kilogramul. “Când am deschis, a fost coadă. Sunt oameni care aşteaptă să le dăm SMS când aducem marfă”, ne-a spus Cristian Preotu, cel care patronează magazinul alături de Hugo Desnoyer, un celebru măcelar din Paris.
Aici se găseşte şi carne de vită, care costă 1.700 lei/ kg. Astfel de bunătăţi ajung şi pe masa preşedintelui Franţei, Nicolas Sarkozy.