Locul lor de munca e sub ape, in adancurile cufundate in bezna, unde, zi de zi, coboara si scotocesc in cautarea armelor de contrabanda si a drogurilor. Scafandrii de la Politia de Frontiera Constanta sunt stapanii marii.

Misiunea lor incepe cand pe ecranele radarelor navelor Politiei de Frontiera apar intrusi. Barcile gonflabile sunt lasate la apa, iar  politistii isi ocupa pozitia, pe burta. ‘La 30 de noduri, adica la vreo 50 km pe ora, nu e foarte indicat sa stai in picioare. E si o pozitie de aparare, ne-a povestit seful politistilor scafandri. Costumul, tubul de oxigen si celelalte piese pe care si le prind de corp sunt parte din viata lor.

Treaba scafandrilor e sa scotoceasca fiecare coltisor scufundat in apa din corpul navei-pirat ca sa gaseasca droguri, arme, bijuterii de contrabanda sau chiar oameni care vor sa treaca granita ilegal. Nu intra toti deodata in apa. ‘Doi se scufunda, unul sta la suprafata, gata sa intervina, iar al patrulea este medicul, de care speram sa nu avem nevoie, ne-a explicat politistul.

 

Urmărește-ne pe Google News