Ekrem Imamoglu ţinea un discurs de pe acoperişul autobuzului, în Piaţa Havusbasi, când au început să fie aruncate pietre. Primarul a fost protejat de o umbrelă deschisă de agenții din serviciul de pază.

S-a refugiat în autocar, iar ulterior, vehiculul a părăsit zona.

Imagini difuzate de biroul primarului capitalei economice a Turciei arată geamurile autobuzului sparte de pietre, în cursul opririi în turneu electoral, la Erzurum.

Poliţia a folosit tunuri cu apă pentru a-i împrăştia pe atacatori, potrivit imaginilor postate pe reţelele de socializare.

„Aceste pietre nu au fost aruncate în Ekrem Imamoglu. Aceste pietre au fost aruncate asupra valorilor, credinței și unității națiunii”, a declarat primarul.

Guvernatorul din Erzurum a anunțat că 17 persoane au fost rănite în incidente și internate în spital.

Ekrem Imamoglu a fost împiedicat să candideze la prezidenţiale de o condamnare judiciară la care a făcut recurs.

Alianţa opoziţiei turce promite, în cazul victoriei la alegerile prezidenţiale şi legislative din 14 mai, să pună capăt celor două decenii de moştenire a preşedintelui Erdogan.

Acesta din urmă se confruntă pe 14 mai cu cele mai incerte alegeri de când a venit la putere, confruntat pentru prima dată în douăzeci de ani cu o opoziţie unită într-o ţară în criză.

În paralel, duminică, 1,7 milioane de turci au ieșit în stradă ca să-și arate susținerea pentru Erdogan, înainte de alegeri.

Foto: captură video

Urmărește-ne pe Google News