Bodyguardul lui „El Chapo”, Valdez Rios, a spus în fața instanței că a asistat la trei crime făcute de șeful lui. Două dintre victime au făcut parte din cartelul Sinaloa, însă au plecat la cartelul rival – Los Zetas. Ei au fost numiți trădători, apoi au fost torturați personal de „El Chapo”.

„Oasele lor au fost rupte complet. Nu se puteau mișca, iar Joaquin îi lovea cu o bâtă în continuare. Ulterior, ei au fost împușcați cu o mitralieră, iar cadavrele au fost arse”, a spus Valdez Rios, scrie BBC.

„Cea de-a treia victimă a fost bătută de traficantul mexican cu o bară de metal pe spate, apoi a fost arsă cu o brichetă de mașină pe toată suprafața corpului. Omul a fost ținut legat de un lemn pentru alte trei zile. Joaquin l-a interogat și apoi l-a împușcat. Chiar dacă mai respira, el a fost îngropat de viu”, a mai spus în fața instanței Rios.

Valdez Rios (39 de ani) a fost arestat în 2014 și de atunci se află într-o închisoare americană. El a început să lucreze pentru „El Chapo” la începutul anilor 2000.

„El Chapo” (61 de ani) este acuzat de trafic de droguri și spălare de bani și poate fi închis pe viață în SUA. Fostul șef al cartelului Sinaloa a fost arestat pentru prima dată în 2016, în Mexic, dar a scăpat din închisoare printr-un tunel. Ulterior, a fost arestat în 2017 și extrădat în SUA.


CITEȘTE ȘI: 114 ani de la nașterea lui Birlic. Ion Dichiseanu: „Era o persoană extrem de emotivă. În afara scenei, nu lega două vorbe!”


 

Urmărește-ne pe Google News