‘Aceste animalute sunt ca tatuajele, dau dependenta, ne-a spus Andrei Vasile, unul dintre putinii crescatori de scorpioni din Romania. El are cateva zeci de exemplare si a invatat, de-a lungul timpului, cu care poti sa te joci si care sunt foarte periculoase.

Andrei Vasile are 21 de ani si e student la Medicina in Cluj-Napoca. El are o pasiune mai putin obisnuita: indrageste arahnidele periculoase si se poate lauda cu o colectie impresionanta de tarantule, miriapode si scorpioni. Cei din urma insa sunt preferatii lui. ‘Am cateva zeci de exemplare si incerc sa ii incurajez pe cei pasionati sa creasca asa ceva, deoarece sunt animalute fascinante, ne-a spus Andrei.

Un exemplar costa intre 150 si 350 de lei

Pretul unui scorpion variaza intre 150 de lei (pui) si 350 de lei (adult), insa pot fi gasite si exemplare rare, care costa si 1.000 de euro. Aceste arahnide nu sunt pretentioase, dar exista cateva reguli de crestere. ‘In primul rand, trebuie amenajat un terariu cu pamant, nisip, plante, crengi si pietre. In al doilea rand, nu trebuie amestecate speciile si nici nu trebuie tinute multe exemplare impreuna, a adaugat crescatorul.

Hrana scorpionilor e formata din gandaci, greieri, soparle si ocazional pui de soarece.
Mai multe informatii puteti gasi pe site-ul www.animale-exotice.ro.

Coada
Este formata din sase elemente, dintre care ultimul contine acul cu venin. Veninul este produs de niste glande speciale

Corpul
Este invelit intr-o ‘armura care apara principalele organe, printre care si cele sexuale (scorpionii sunt vivipari, adica nasc pui vii)

Capul
E acoperit cu o carapace chitinoa-sa si cuprinde ochii, gura si doi clesti puternici. Tot de aici pleaca picioarele

In Romania traieste Euscorpius carpaticus

Scorpionii pot fi intalniti aproape peste tot, cu exceptia Antarcticii si a Noii Zeelande. ‘La noi in tara se gasesc scorpioni dintr-o singura specie, Euscorpius carpaticus, in zona Herculane si judetul Buzau. Intepatura lor nu are efecte grave, ne-a spus Dumitru Murariu, directorul Muzeului Grigore Antipa din Capitala.

Scorpionul de Sahara e cel mai veninos  

Este considerata una dintre cele mai veninoase specii cunoscute, deoarece intepatura sa poate provoca moartea in cateva ore. Traieste in desertul african si in Asia si poate ajunge la 8 cm.

Scorpionul Imperator – preferatul crescatorilor

Este una dintre cele mai mari specii de scorpioni si  totodata preferata crescatorilor, pentru ca inteapa foarte rar, iar veninul nu provoaca reactii puternice la oameni. Poate ajunge la 16 cm.

 
 

Urmărește-ne pe Google News