Idila a început la Schitul din Amara

Femeia s-a îndrăgostit de tânărul duhovnic Antonie şi a căzut în păcat cu acesta. Când dragostea lor a sădit o sarcină în pântecele femeii, maica stareţă a fost mutată misterios la Mănăstirea Tăriceni, din Călăraşi. Ea şi-a acceptat soarta şi a păstrat secretul până în ultima clipă.
Localnicii din Tăriceni şi din Amara confirmă legătura dintre cei doi. Cu toţii ne- au povestit cum iubiţii se vizitau reciproc, invocând slujbele religioase pe care trebuiau să le pregătească riguros în cele două lăcaşuri de cult.

El, mustrat, ea, exclusă

Cu toate cărţile pe masă, Episcopia nu se grăbeşte să ia măsuri în privinţa tatălui fără voie, Antonie. Situaţia e cu atât mai ruşinoasă, cu cât acesta nu era doar simplu duhovnic de mănăstire. În decembrie 2009, fusese hirotonisit protosingel, iar în august 2011, fusese decorat cu “Crucea Sloboziei” – voia să-şi clădească o carieră. Acum, reprezentanţii Episcopiei declară că bărbatul va primi doar canoane, mustrări, iar în cel mai rău caz, o suspendare pe o perioadă scurtă. Nedrept însă, mai ales că legile bisericeşti spun că duhovnicul ar trebui scos din mediul monahal, pentru că are copii minori în întreţinere. Tot nedrept este şi că, pe de altă parte, maica Sebastiana a fost exclusă din viaţa monahală până când copiii vor fi majori.

Urmărește-ne pe Google News