”Legea spune că dacă vrei să citezi pe cineva, îi dai o citație, nu vine, emiți mandat. Mie mi-au emis direct mandat în 2016, că nu au știut unde să mă citeze. M-au trimis apoi în judecată și în faimosul dosar văd zece hârtii în care era scrisă adresa mea. Deci puteau să mă citeze simplu, conform legii. Eu nu știu pe unde m-au citat, doar am văzut în presă că există un mandat de arestare.

Eu am același numere de telefon de 20 de ani. Dacă ei îmi arată că m-au sunat și nu am răspuns, poate doar dacă eram în lift sau în parcarea subterană, că mi-au dat un SMS sau mail de avertizare, de citare, eu îl mănânc”, a declarat Elan Schwartzenberg, pentru B1 TV.

Urmărit internaţional din 2016

Elan Schwartzenberg a părăsit România în vara anului 2012, cu puţin timp înainte să fie chemat la audieri la DNA în dosarul în care fostul şef al ANAF, Sorin Blejnar, este învinuit pentru că a protejat o grupare care făcea evaziune fiscală cu produse petroliere.

În acelaşi dosar este cercetat şi Codruţ Marta, dispărut şi el din România, din anul 2012 şi despre care se crede că nu mai este în viaţă. Cu toate acestea, Elan Schwartzenberg spune că, după părerea sa, Codruţ Marta este în viaţă.

În 2014, DNA îl căuta pe Elan Schwarzenberg pentru o presupusă fraudare în procedura de preluare a pachetului majoritar de acţiuni al Realitatea Media.

Procurorii anticorupţie au cerut şi au obţinut arestarea lui Elan Schwartzenberg pe 30 mai 2016, fiind acuzat de complicitate la dare de mită într-un dosar disjuns dintr-o anchetă ce îl viza pe Radu Mazăre, DNA motivând că omul de afaceri „s-a ascuns, în scopul de a se sustrage de la urmărirea penală. Pe baza mandatului obţinut de la judecători, Elan Schwartzenberg figurează ca urmărit internaţional de statul român din iunie 2016.


Citeşte şi:

Urmărește-ne pe Google News