- Elan Schwartzenberg vrea să știe cum a ajutat SRI și DNA, în dosarul său de corupție
- Elan Schwartzenberg susţine că Radu Mazăre stă pe proprietatea sa din Madagascar. „A clacat psihic”
- Sorin Ovidiu Vântu l-a numit pe Elan Schwartzenberg „escroc”. Schwartzenberg: „Sper să moară acasă, în pace”
- Elan Schwartzenberg, despre Liviu Dragnea. „Dorește să lase senzaţia că are o relaţie specială în Israel”
- Elan Schwartzenberg, despre Grupul de la Monaco. „E zero barat pe lângă Coldea, Kovesi, Iohannis”
„Admite cererea de revocare şi revoca măsura arestării preventive dispuse faţa de inculpatul Emilian Schwartzenberg. Dispune retragerea cererii de dare în urmărire internaţională şi a mandatului european de arestare emise pe numele inculpatului la momentul rămânerii definitive a prezentei hotărâri. Cu drept de contestaţie in termen de 48 de ore de la comunicare”, se arată în decizia magistraţilor Tribunalului Bucureşti, citată de Mediafax.
Omul de afaceri Elan Schwartzenberg a fost dat în urmărire naţională de Poliţia Română, în anul 2016, poza acestuia apărând pe site-ul Poliţiei la persoane urmărite, fiind parte din procedură, după ce Tribunalul Bucureşti a emis un mandat de arestare, în lipsă, pe numele lui.
Procurorii anticorupţie au cerut arestarea lui Elan Schwartzenberg pe 30 mai 2016, fiind acuzat de complicitate la dare de mită, în solicitare Direcția Națională Anticorupție (DNA) motivând că omul de afaceri „s-a ascuns, în scopul de a se sustrage de la urmărirea penală.
„În cursul anului 2011, inculpatul Schwartzenberg Emilian l-a ajutat pe Morgenstern Avraham, administrator unic al unei firme, să îi dea lui Mazăre Radu Ştefan, primarul municipiului Constanţa de la acea vreme, suma totală de 175.000 de euro pentru ca acesta din urmă să facă demersuri atât în cadrul atribuţiilor de serviciu cât şi în afara (contrare) lor, astfel încât să faciliteze câştigarea, de către firma respectivă, în condiţii avantajoase, a unei licitaţii având ca obiect contractul de construire a Campusului social Henri Coandă în valoare de 40.964.030 lei fără TVA (circa 10 milioane de euro)”, precizează DNA în comunicatul de presă.
„Ajutorul acordat de Schwartzenberg Emilian a constat, pe de o parte, în faptul că a intermediat darea sumei de 175.000 de euro prin interpunerea, pe traseul banilor, a unei societăţi offshore (societate al cărei beneficiar real era) şi, pe de altă parte, a facilitat relaţia dintre Mazăre Radu Ştefan şi Morgenstern Avraham, fiind prieten cu amândoi. Societatea off-shore este o societate înmatriculată în Insulele Virgine Britanice care avea deschise conturi în Liechtenstein. Toate operaţiunile de transfer bancar erau ordonate de Schwartzenberg Emilian, în calitate de beneficiar real şi puse în executare de o altă persoană”, mai explică procurorii.
Citește și: EXCLUSIV/ Și milionarii fac piața, nu-i așa? Camelia Șucu caută la țărani roșii cu ”parfum de copilărie”- VIDEO