Potrivit sursei citate, instalația respectivă a fost oprită în anul 2017, ultima verificare asupra acesteia fiind realizată în anul 2013. Instalația nu are autorizație de funcționare, potrivit publicației citate.

Claudiu Crețu, administratorul special al ELCEN, a confirmat repornirea instalației, dar spune că a fost doar pentru câteva zile și nimic grav nu s-a întâmplat.

Crețu spune că a avut de ales între a lăsa Bucureștiul fără căldură și respectarea cu strictețe a autorizațiilor. „Dacă îți moare copilul acasă și tu nu ai asigurare la mașină, îl duci la spital sau stai?‟

„În momentul în care ai nevoie să dai căldură în oraș ce faci? CET-urile din București sunt din anii 60-70-80. Ele se mai strică pentru că banii bucureștenilor s-au dus pe băncuțe, panseluțe și concerte în loc de investiții. Rețeaua de termoficare nu a fost modernizată, iar acest lucru pune o presiune foarte mare pe instalațiile ELCEN, care și ele sunt vechi‟

Claudiu Crețu:

„Sistemul rezistă la limită, iar inginerii caută soluții ca să trecem iarna‟, a punctat acesta.

Informația apare în contextul în care mai multe zone din București sunt fără apă caldă, ca urmare a problemelor din rețeaua de distribuție.

Lista actualizată a zonelor afectate poate fi consultată pe site-ul Termoenergetica, societatea de distribuție a apei calde și căldurii, deținută de primărie.

Primăria Capitalei vrea să cumpere ELCEN

Joi, primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat că instituția pe care o conduce vrea să cumpere ELCEN. Potrivit acestuia, ELCEN ar valora un miliard de lei.

ELCEN se află în acest moment în insolvență, iar Primăria a depus deja ofertă în cadrul procedurii, a declarat Virgil Popescu, ministrul energiei.

„ELCEN este în reorganizare. Primăria a făcut o cerere de preempțiune la Adunarea Creditorilor. Eu o să susțin orice plan care să rezolve problema căldurii în Capitală. Este vorba de o preluare de active și pasive‟, a spus Popescu, pentru Libertatea.

Primăria Capitalei vrea să cumpere ELCEN astfel încât să realizeze un sistem integrat cu Termoenergetica și să acceseze fonduri europene pentru modernizare.

 
 

Urmărește-ne pe Google News