Hillary Clinton, care ar fi adunat numărul de delegați necesari pentru învestitura Partidului Democrat la alegerile prezidențiale din SUA, se află pe locul al doilea. Podiumul este complet de președinta Consiliul de Administraţie al Sistemului Federal de Rezerve al SUA, Janet Yellen.
Mai mult de atât, SUA domină acest clasament. 51 de femei din Topul 100 al celor mai influente femei din lume sunt din Statele Unite. O supriză însă o oferă China, care se află pe locul al doilea în privința țărilor cu cele mai multe prezențe în top. Țara asiatică are nouă reprezententate, printre care Lucy Peng, director executiv al grupului Alibaba, şi Margaret Chan, directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. O altă prezență notanilă este Peng Liyuan, prima doamnă a Chinei.
Topul Forbes cuprinde 100 de femei din 29 de ţări, provenind din sectoare de activitate diverse, precum politică, afaceri, tehnologie şi filantropie, notează BBC News. Potrivit revistei, femeile din acest clasament controlează venituri totale de 1 trilion de dolari şi influenţează destinele unui număr de peste 3.6 miliarde de persoane din lumea întreagă.
Topul include 32 de CEO, 12 lideri politici şi 11 femei ale căror averi depăşesc pragul de 1 miliard de dolari. Vârsta medie a femeilor din Top 100 este de 57 de ani. Marissa Mayer, CEO-ul grupului Yahoo, în vârstă de 41 de ani, este cea mai tânără dintre ele, iar cea mai vârstnică este regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, care a împlinit pe 21 aprilie vârsta de 90 de ani.