UPDATE: Preşedintele USR, Elena Lasconi, i-a cerut, marţi, lui Nicolae Ciucă să vină cu un răspuns dacă sprijină sau nu moţiunea de cenzură pe care urmează să o iniţieze Uniunea Salvaţi România.

„Lucrăm la textul moţiunii de cenzură prin care să dăm jos acest guvern incompetent şi corupt. Cerem tuturor forţelor democratice parlamentare, forţelor de dreapta să se alăture în demersul nostru pentru a oferi românilor o guvernare predictibilă, democratică, ce să îşi dorească să facă bine pentru ţară. Şi un mesaj special pentru foştii noştri parteneri de la PNL – aveţi câteva ore să le arătaţi românilor de partea cui sunteţi, de partea poporului sau de partea lui Marcel Ciolacu. Ştiu că este greu să te îndepărtezi de pungile cu bani de la Guvern, (…) dar să nu uităm că PNL a făcut foarte multe lucruri bune în istoria României în urmă cu 100 de ani. Nu puteţi să mai mergeţi braţ la braţ cu PSD şi să spuneţi că sunteţi urmaşii Brătienilor. Noi aşteptăm să vină cu 110 semnături domnul Ciucă. (…) În câteva ore aş vrea ca domnul Ciucă să ne dea un răspuns, poate să ne aducă şi semnăturile tot în câteva ore”, a declarat Elena Lasconi, într-o conferinţă de presă la Palatul Parlamentului.

Liderul USR este convinsă că Nicolae Ciucă ia în calcul să semneze această moțiune de cenzură. Elena Lasconi susține că a luat la cunoștincă de „deschiderea” lui Nicolae Ciucă de a ieşi de la guvernare.

„România se află într-un moment de răscruce. Noi, la USR, am vorbit de fiecare dată despre pericolul pe care îl reprezintă acest partid, PSD, născut din rămăşiţele Partidului Comunist. Noi, la USR, am vorbit de fiecare dată despre pericolul pe care îl reprezintă acest partid care doreşte să acapareze întreaga putere a statului şi să calce în picioare democraţia. PSD a distrus economia, acum doreşte să distrugă şi democraţia. (…) România are nevoie de o guvernare de dreapta, are nevoie de o guvernare de dreapta pentru a reduce taxele românilor care sunt împovăraţi de taxe, atât a angajaţilor, cât şi a micilor antreprenori. România are nevoie de un stat în care să reformăm CCR, aşa cum colegii mei au încercat în decursul timpului. Avem şi acum o lege blocată în Senat”, a susţinut Lasconi.

Preşedinta USR a menţionat că parlamentarii AUR sunt liberi să voteze moţiunea de cenzură, dar nu acceptă semnături de la aceştia pe document

ȘTIRE INIȚIALĂ

„Am cunoscut mii de soldaţi, am fost şi în teatrul de operaţii din Afganistan şi sunt mândră de militarii noştri. Sunt pricepuţi şi curajoşi. Domnul Ciucă e politician și vrea să ajungă primul ostaş în fruntea ţării. Hai să vedem cât curaj aveţi, domnule Ciucă! Sunt pe drum înspre Parlament ca să lucrez împreună cu colegii mei la moţiunea de cenzură prin care să dăm jos Guvernul, în frunte cu Ciolacu”, a anunțat, marţi, preşedintele USR, Elena Lasconi, pe pagina personală de Facebook.

Elena Lasconi îi cere liderului PNL, Nicolae Ciucă, să transforme cuvintele „curaj, onestitate şi respect” în fapte.

„Semnaţi moţiunea de cenzură a USR! Altfel, rămâneţi ipocriţi, mincinoşi, cu comportament de amante care ştiu că sunt înşelate, care îşi mai iau şi o smetie peste ceafă, dar care rămân în relaţie, adică la guvernare, pentru bani şi privilegii. Haideţi cu semnătura! Ne vedem la Parlament!”, a mai transmis liderul USR.

La ora 13.00, Elena Lasconi urmează să facă declaraţii de presă la Camera Deputaţilor.

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, luni seară, că reprezentanţii formaţiunii rămân în Guvern „doar pentru a împiedica escaladarea completă a abuzurilor”. „Coaliţia de guvernare cu PSD se opreşte aici”, a declarat Ciucă.

Urmărește-ne pe Google News