Au fost depuse atât semnăturile pentru alegerile prezidențiale, este vorba despre aproximativ 400.000 de semnături, cât și semnăturile pentru alegerile parlamentare, un număr similar. Pentru parlamentare, 13.445 de semnături au fost adunate online, au precizat oficialii partidului de opoziție.

„Mă simt foarte emoționată astăzi și mă simt așa tocmai pentru că știu că în acest moment facem istorie. (…) Vreau să le mulțumesc miilor de colegi și de voluntari care au strâns aceste semnături prin ploaie, prin vânt, cu soarele în cap. Toate semnăturile au fost luate pe bune, în stradă, nu doar mimate, așa cum s-a întâmplat și cum se întâmplă la celelalte partide politice”, a spus Elena Lasconi.

Ea a adăugat că, atât timp cât va conduce USR, nu va face o alianță cu AUR, partid condus de George Simion: „Niciodată nu vom face niciun fel de alianță cu partidele proruse. Niciodată! Le consider dușmanii poporului. Nu există această posibilitate, atât timp cât eu o să fiu în USR”.

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 22

„Domnul Ciucă știe cel mai bine să răspundă la ordine”

Elena Lasconi a adăugat că ar dori o guvernare cu UDMR și PNL, dar a spus că președintele PNL, Nicolae Ciucă, a avut o atitudine nepoliticoasă. Potrivit liderului USR, ar fi trebuit să discute acum aproape o lună, însă șeful PNL nu a mai vrut.

„A fost o atitudine din partea domnului Ciucă regretabilă, ca să fiu elegantă, nepoliticoasă. Pentru că trebuia să avem o întâlnire în ziua în care a spus că nu mai are loc în agendă pentru mine, dar nici măcar nu o solicitasem eu. Probabil au crezut că e o strategie de campanie, eu cred că nu așa se face. Probabil, la fel cum ne-a obișnuit de atâta timp, domnul Ciucă știe cel mai bine să răspundă la ordine. Și probabil că a primit un ordin de la cineva. El asta știe să facă, să execute ordine”, a afirmat Lasconi.

Întrebată cum ar putea funcționa o eventuală alianță cu PNL în asemenea condiții, șefa USR a răspuns că, dacă Ciucă nu intră în turul doi al alegerilor prezidențiale, atunci va fi debarcat din funcție, alături de alți liberali.

„Dacă eu voi președintele României, aia înseamnă că domnul Ciucă nu va intra nici în turul doi. Dacă el nu va intra în turul doi, eu nu voi avea cu cine să discut de la PNL, asta va fi cel mai greu. Pentru că domnul Ciucă nu va mai fi la butoane, pe românește, dacă el nu va intra în turul doi. Și nici unii care acum conduc PNL”, a punctat Lasconi.

Alegerile prezidențiale vor avea loc pe 24 noiembrie (primul tur) și 8 decembrie (turul al doilea). Alegerile parlamentare vor fi pe 1 decembrie, iar mandatul președintelui Iohannis expiră pe 21 decembrie.

Până în acest moment, cei care au anunțat că vor candida la Președinția României sunt Marcel Ciolacu, Nicolae Ciucă, Elena Lasconi, Mircea Geoană, Kelemen Hunor, George Simion și Diana Șoșoacă. Doar Simion și Lasconi și-au depus deocamdată candidaturile la BEC.

Urmărește-ne pe Google News