„De marți, temperaturile vor fi în creștere ușoară. Chiar vom înregistra, mai ales în regiunile extracarpatice, din nou, valori de peste 20-22 grade Celsius”, a precizat Elena Mateescu, adăugând că până atunci acest sfârșit de săptămână va fi caracterizat de o vreme în care nopțile și diminețile vor fi reci, cu temperaturi negative, în special în depresiuni, până la minus 7, minus 8 grade Celsius.

„Chiar și maximele la acest sfârșit de săptămână vor caracteriza o vreme mai rece, pentru că acestea se vor situa, în general, între 0 până la 17-18 grade Celsius, ceea ce ar însemna valori ușor sub cele normale, specifice datei din calendar”, precizat șefa ANM.

De marți, temperaturile vor fi în creștere, posibil la scara întregii țări, cu valori cuprinse între 16 și 22 grade Celsius, inclusiv în Capital. Tot de marți, și minimele vor mai crește ușor.

„Vor deveni pozitive în aproape toată țara și vor fi cuprinse, în general, între două până la 7-8 grade Celsius”, a spus Elena Mateescu.

Conform ANM, duminică, 20 octombrie, vremea va fi predominant frumoasă, dar în continuare rece dimineaţa şi noaptea în cea mai mare parte a ţării. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificări în sudul Banatului şi pe litoral, mai ales la începutul intervalului. Temperaturile maxime se vor încadra între 11 şi 18 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între minus 7 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali şi în jurul a 8 grade în Dealurile de Vest. Dimineaţa şi noaptea, în zonele joase de relief, pe arii restrânse va fi ceaţă.

În București vremea va fi frumoasã, dar în continuare rece, mai ales dimineaţa. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 14 grade, iar cea minimă va fi de 1…3 grade.

Urmărește-ne pe Google News