„Și debutul primei luni din toamna 2024 rămâne cu un semnal în ceea ce ar însemna o probabilitate foarte ridicată ca să fie un debut de toamnă mai cald, având în vedere estimările până în data de 16 septembrie. Dispunem de date până la acest moment, astfel încât cel puțin prima decadă a lunii septembrie să fie una mai caldă decât în mod obișnuit până atunci”, a explicat Elena Mateescu.

De asemenea, ultimele zile ale acestei veri se anunță toride. Vom avea parte de o vreme deosebit de caldă, având în vedere persistența valului de căldură și disconfortul termic deosebit de accentuat.

Și miercuri, tot temperaturi ridicate anunță meteorologii. „Dacă mâine contăm pe valori de 31 – 37 grade Celsius la scara întregii țări, joi va fi o ușoară scădere a valorilor de temperaturi, în special în Maramureș, estul Transilvaniei și nordul Moldovei. Doar în Muntenia și în vestul Dobrogei posibil 37-38 grade Celsius”, a precizat șefa ANM.

Temperaturile se vor situa peste cele specifice, până la jumătatea lui septembrie, în toată ţara, anunţă marţi meteorologii, care au făcut publică prognoza pentru intervalul 19 august – 16 septembrie.

Urmărește-ne pe Google News