Când și-a deschis un salon de cosmetică în București, în plină criză economică, Elena Miron a încercat de fapt marea cu degetul. Reinventată după vârsta de 30 de ani, când a decis să devină estetician și stilist de sprâncene, Elena a demonstrat că se poate orice, când vrei cu adevărat. Azi, ea vindecă tenurile acneice ale femeilor și bărbaților care au căutat toată viața o soluție și, mai mult de atât, reușește să le schimbe în bine viața. Am vorbit cu Elena, azi în vârstă de 51 de ani și mamă a trei băieți, despre ce o face fericită în meseria ei.

Ce înseamnă pentru tine o zi #HappyLaJob?

Găsesc fericire în lucrurile din jurul meu. Mulțumirea clientelor mă face fericită. Satisfacția că am putut să ajut prin ceea ce fac contează mult. Comunicarea cu clientele mele mă încarcă sufletește. Nu e greu pentru mine să fiu fercită, iau lucrurile așa cum sunt. Dacă plouă mi se pare că e o zi minunată, dacă e soare, la fel.

Care au fost cele mai importante provocări din viața ta profesională?

O provocare importantă a fost când m-am hotărât să tratez acneea. A durat până am înțeles ce aduce progres și vindecare și nu a fost ușor. Să reușesc să stilizez sprâncene a fost însă prima provocare din meserie. Mi-a plăcut enorm toată acea perioadă de căutare, înțelegere de vizualizare a sprâncenei perfecte pentru fiecare femeie în parte. Dar poate cea mai mare provocare a fost să pornesc salonul în București, în plin an de criză.

Cum te mobilizezi când ai o zi grea?

La început, o zi grea însemna cereri greu de atins de la cliente, dar cu cât era mai greu, cu atât căutam să-mi perfecționez munca și să plece clienta fericită sau măcar mulțumită că am încercat totul și poate data viitoare va fi mai bine. Am învățat enorm din acele situații.

Care sunt primele trei lecții pe care le-ai preda unor tineri care vor să fie antreprenori?

În primul rând să îndrăznească. Să înceapă ceea ce vor, să muncească mult, dar cu pasiune. I-aș mai sfătui ca atunci când greșesc sau e foarte greu ce au de făcut, să profite de acel moment. Vor deveni mai buni dacă vor înțelege că în momentul când învață din greșeli, se autodepășesc.

Cum reușești să rămâi interesată de munca pe care o faci?

Îmi plac provocările și am parte de ele zilnic în meseria mea:  să vindec un ten chinuit de acnee de ani de zile sau să dau cea mai potrivită formă unor sprâncene care altfel poate nu transmiteau mare lucru. Nu mă plictisesc, doar obosesc după o zi de muncă, cum e și firesc, dar revin cu plăcere la treabă a doua zi, pregătită pentru alte tenuri și sprâncene.

De ce te mulțumește meseria ta?

Pentru că pot să-i ajut pe alții, iar asta pentru mine e esențial.

Text: Andreea Vasile

 

 
 

Urmărește-ne pe Google News