Întrebată dacă a luat mită de la vreun „băiat deștept din energie” pentru a-i asigura câștigarea unui contract cu statul român, Elena Udrea a negat. „Exclus. Nici măcar procurorii nu spun că aș fi pretins ceva. Chiar și procurorii mă acuză că aș fi acceptat ca Buzăianu să trimită la partid niște bani, bani care au fost folosiți în campania electorală. Chiar asta spun procurorii”, a spus Elena Udrea.
„Nu este luare de mită, este trafic de influență în dosarul acesta, iar acuzația este că aș fi acceptat, în calitate de lider al PDL București, ca Buzăianu să trimită niște bani la partid, bani care au fost folosiți în campania de la alegerile locale de la București în anul 2012”, a completat Elena Udrea.
În iulie 2020, Radu Budeanu, patronul Cancan și Gândul, a recunoscut la DNA că a intermediat o mită de 3,8 milioane de dolari către Elena Udrea, pentru ca politicianul să-i dea în continuare contracte guvernamentale lui Bogdan Buzăianu.
„Pe lângă dosarul în care am luat opt ani de închisoare cu executare pentru finanțarea referendumului din 2009, acesta este un alt dosar de finanțare de campanie electorală, cea din 2012, la care eu nu am candidat”, a punctat Elena Udrea.
„Mă gândesc că dacă tot, astăzi, campaniile se finanțează din bugetul de la stat, milioane de euro din bugetele de stat merg astăzi către partide, către campaniile electorale și totul este bine și nimeni nu se sesizează cu privire la nimic, mie îmi arată ceea ce se întâmplă în continuare, că sunt chemată săptămânal la Curtea de Apel sau la Înalta Curte, două lucruri: unu, că în continuare sunt o țintă pentru cineva în această țară și, doi, că DNA este ce a fost de la început, adică un instrument politic”, a precizat Elena Udrea.
„Dacă ei cercetează campaniile electorale din 2009, din 2012, dar nu au curaj să se ia de alte nenorociri pe care le fac guvernanții de astăzi, înseamnă că este un instrument politic și întotdeauna va cerceta pe cei care au fost, niciodată pe cei care sunt la putere”, a mai spus Elena Udrea.