„Documentul care a apărut în spaţiul public în urma declaraţiilor lui Traian Băsescu este un document important nu doar pentru cazul meu (..), dar este important pentru toate dosarele în care SRI a lucrat cu DNA în baza protocolului SRI-Parchetul General, care, potrivit unei decizii a CCR, a trebui rejudecate şi probele eliminate din dosar. (..) DNA, în mai multe dosare, printre care cele ale Alinei Bica şi al lui Liviu Dragnea, a răspuns instanţei minţind că nu a lucrat în baza protocolului în dosarele respective. (..) În consecinţă, nu doar „Gala Bute” ci toate dosarele aflate în această situaţie, toate dosarele de după 2009 sunt dosare în care s-a lucrat în baza protocolului DNA-SRI şi toate ar trebui rejudecate în condiţii de legalitate”, a declarat Elena Udrea la România Tv.

Elena Udrea a formulat plângere pentru cercetare abuzivă

Elena Udrea susţine că procurorii DNA știau despre prevederile protocoalelor, dar nu au depus documentul la dosar

„În final, documentul are o frază importantă, acest document este doar pentru cunoştinţa procurorului, nu e prezentat apărării, mie, instanţei şi, cu toate astea, un om, adică eu, este judecat şi condamnat la 6 ani. (..) Am formulat plângere împotriva procurorilor Marius Bulancea şi Ana Dana pentru că știau de document şi nu l-au prezentat, ceea ce e cercetare abuzivă. (..) Noi vedem că procurorii au putut să selecteze probele. Vedem că SRI poate să trimită sau nu probele, în funcţie de ce interese are”, a mai spus fostul ministru.

„Vă daţi seama că ar fi absurd, în condiţiile în care există în sfârşit o probă în dosar care este în favoarea mea, ar fi absurd să fiu condamnată. Noi am solicitat repunerea cauzei pe rol, luarea în discuţie a acestui document şi, desigur, retrimiterea cauzei la instanţa de fond pentru ca aceasta să reia judecata având toate probele în dosar, să poată să facă o judecată corectă”, a mai spus Elena Udrea.
Fostul ministru a mai afirmat că „unui om care este prigonit în ţara lui” și că își va prezenta cazul la ONU.
„Mă voi adresa zilele următoare Organizaţiei Naţiunilor Unite. Prezint cazul meu şi acolo şi, dacă prin absurdul absurdului, se întâmplă acest absurd până la capăt şi eu rămân condamnată în dosarul Gala Bute, voi continua să mă lupt de aici de unde sunt protejată de legi internaţionale pentru a dovedi că în România se petrece un abuz nemăsurat împotriva mea şi să găsesc o soluţie ca acea sentinţă să fie desfiinţată la un moment dat”, şi-a încheiat Elena Udrea intervenţia în direct din Costa Rica.

ANALIZĂ/Ce este GDPR și cum ne va schimba viața după intrarea sa în vigoare. ”Revoluția datelor personale” începe vineri


 

 
 

Urmărește-ne pe Google News