UPDATE ora 22.00. Poliţiştii Biroului Siguranţă Şcolară l-au reținut, luni seară, pentru 24 de ore, pe elevul care a făcut gesturi obscene la ore, iar apoi şi-a agresat diriginta, transmite Agerpres.

„Ca urmare a cercetărilor efectuate de către poliţiştii Biroului Siguranţă Şcolară şi în baza probatoriului administrat, faţă de tânărul de 15 ani a fost dispusă măsura preventivă a reţinerii, pentru o perioadă de 24 de ore. Acesta a fost introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş, în vederea executării măsurii. Precizăm faptul că tânărul a fost testat cu privire la posibila prezenţă a substanţelor interzise, rezultatul fiind negativ”, a anunțat IPJ Mureș.

Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Mureş a precizat că elevul a fost sancţionat de nenumărate ori, din cauza comportamentului său.

Potrivit ISJ Mureș, luni, 11 martie, elevul a avut un limbaj injurios și, după evacuarea clasei de ceilalți elevi, „și-a aprins o țigară și s-a așezat pe pervazul geamului”. La sosirea echipajului de poliție, a avut o „răbufnire violentă”, motiv pentru care a fost încătușat și dus cu mașina la poliție.

După plecarea polițiștilor de proximitate, adolescentul s-a întors la colegiu împreună cu mama lui, au aşteptat-o pe dirigintă pe hol, pe care „au ameninţat-o cu moartea şi într-o răbufnire violentă, elevul i-a aplicat acesteia mai multe lovituri”.

„Diriginta a fost transportată la IML şi SMURD”, a arătat inspectorul şcolar general al judeţului Mureş, Paula-Maria Dărăban, într-un comunicat de presă. 

Știrea inițială: „Poliţiştii s-au deplasat la faţa locului, stabilind faptul că un elev de 15 ani, din clasa a 8-a, s-a urcat în timpul orelor de curs pe un dulap şi a arătat gesturi obscene cadrului didactic. Tânărul a manifestat un comportament necooperant faţă de poliţişti, fiind imobilizat şi condus la sediul Poliţiei municipiului Târgu Mureş, unde a fost invitată şi mama acestuia,  pentru clarificarea stării de fapt şi lămurirea situaţiei”, a transmis IPJ Mureș.

După ce băiatul a fost amendat cu 500 de lei pentru încălcarea ordinii şi liniştii publice, poliţiştii de ordine publică (proximitate) și cei de la Biroul Siguranţă Şcolară au fost anunțați la scurt timp că elevul a revenit la colegiu și a agresat un cadru didactic.

„În jurul orei 12.35, poliţiştii au fost sesizaţi de către reprezentanţii aceleiaşi unităţi de învăţământ cu privire la o faptă de agresiune. La faţa locului, poliţiştii au stabilit că acelaşi tânăr ar fi aplicat lovituri cu pumnii şi picioarele cadrului didactic îndrumător, manifestându-se recalcitrant în continuare”, a anunțat IPJ Mureș.

Potrivit poliției, adolescentul a fost imobilizat de polițiști și dus din nou la sediul de poliție, alături de părintele său, în vederea continuării cercetărilor şi luării măsurilor legale care se impun.

FOTO: Zi de zi

Urmărește-ne pe Google News