A treia ediție a Olimpiadei Internațională de Limbă Franceză care s-a desfășurat în Aghveran, Armenia. La concurs au participat elevi cu performanțe la limba franceză din Albania, Armenia, Bulgaria, Macedonia, Republica Moldova și România, țări membre ale Organizației Internaționale ale Francofoniei (OIF).

Printre ei s-a numărat și Maria Bebec, o elevă la Colegiul Național Traian din Drobeta Turnu Severin, care a obținut premiul I, scrie mehedinteanul.ro.

„Lotul României a adus opt premii, în ceea ce mă privește am ocupat locul I la nivelul B2, la proba orală pe echipe, unde am avut de pregătit o dezbatere publică pe tema ecologiei. Competiția a fost acerbă, însă am apreciat faptul că între participanți nu s-a simțit acest lucru, a fost echitate și toți ne-am înțeles foarte bine. Nivelul subiectelor a fost ridicat însă am avut privilegiul, aș putea spune, de a fi pregătiți de profesori excelenți și de a lua parte la stagiul de pregătire de la Alexandria, unde am fost puși în temă cu subiectele. Pentru mine limba franceză reprezintă o pasiune așa că nu aș putea contoriza timpul, totul vine de la sine”, a declarat Maria Bebec (17 ani), elevă în clasa a XII-a.

Maria Bebec, alături de profesoara Mihaela Bălu care a pregătit-o pentru competiție

Profesorii se mândresc cu performanța obținută de elevii români în Armenia.

„Ne bucurăm că Liceul Traian a fost reprezentat cu succes la acest nivel competițional, premiul I la faza internațională a olimpiadei de franceză este o performanță deosebită. De aceea, merită toate felicitările noastre, Maria, doamna profesor îndrumător Mihaela Bălu, dar și familia care a susținut-o și a sprijinit-o permanent”, spune Iuliana Gimoiu, directorul Colegiului Național Traian.

sursă foto: mehedinteanul.ro


Citește și VIDEO | Militarii americani trimişi în baza de la Mihail Kogălniceanu învaţă limba română. Exersează zilnic cu ajutorul unor aplicații online


 

Urmărește-ne pe Google News