Cu doar câteva zile înainte de începerea anului şcolar, autorităţile din Cluj-Napoca au făcut o vizită la Liceul Teoretic Mihai Eminescu din oraş pentru a inspecta stadiul în care se află lucrările de reabilitare şi modernizare a unităţii de învăţământ.
Deşi s-au angajat, reprezentanţii firmei de construcţie nu vor termina la timp lucrările, deşi au băgat deja în buzunare 12 milioane de lei, astfel că 700 de elevi vor fi repartizaţi de urgenţă la alte instituţii de învăţământ.
În acest timp, în Săcele, Braşov, la cea mai aglomerată şcoală gimnazială din judeţ nu s-a putut găsi nici o variantă de relocare.
Situaţii bizare şi în alte părţi
“Avem aproximativ 1.500 de elevi, condiţii în care ne-ar mai trebui un corp nou sau să supraetajem unul existent”, ne explică directorul Florin Moraru.
În aceste condiţii, profesorii au mai amenajat trei clase în clădirea sălii de sport, dar chiar şi aşa, copiii învaţă în trei schimburi, între orele 7.30 şi 17.40. Tot în judeţul Braşov există şi o şcoală aproape pustie.
Este vorba de unitatea de învăţământ din satul Şirnea, unde mai sunt doar 20 de elevi.
“Există un singur învăţător, cei din clasa I stau într-un rând, cei dintr-a doua, în altul şi tot aşa. La cei mari, se fac cursuri doar la matematică şi limba română, materii la care elevii susţin examenul de Evaluare Naţională”, ne-a explicat Radu Frunteş, fost profesor timp de zeci de ani la Şirnea.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro