7850 de elevi nu au putut să-și vadă colegii în prima zi de școală decât prin intermediul unui ecran. Dintre aceștia, doar 31% din cauza ratei de infectare cu Covid, restul fiindcă școlile lor nu au condiții pentru a-i primi în siguranță.

„Sunt 9 școli în București, ieri speram să fie doar opt, în care nu se poate învăța cu prezență fizică astăzi din motive de infrastructură, contracte nefinalizate, care vor fi finalizate în cel mai scurt timp în cea mai mare pare a cazurilor, plus motive de ordin sistemic”, a declarat ministrul educației, Sorin Cîmpeanu, la festivitatea de deschidere a Școlii Gimnaziale nr. 190.

Una dintre școlile la care face referire ministrul este Școala gimnazială Ferdinand I din sectorul 2, care este în clasa II de risc seismic și consiliul de administrație a decis duminica dinaintea deschiderii școlilor să nu înceapă cursurile fizic. „Vom face în limitele de competență noi, Ministerul Educației, tot ce putem pentru a facilita legătura între Primăria Sectorului 2 și Primăria Capitalei care trebuie să dea aviz pentru amplasarea unor containere ca elevii să poată veni la școală cu prezență fizică în acest mod. Apoi va dura procesul de achiziție a containerelor”, a mai spus ministrul.

Celelalte școli cu probleme de infrastructură din București unde copiii nu pot intra la ore decât online sunt: Grădinița nr. 133, sectorul 2; Școala Gimnazială nr. 24, sectorul 2; Școala Gimnazială nr. 25, sectorul 2; Colegiul Economic Hermes, sectorul 2; Școala Gimnazială nr. 124, sectorul 5; Școala Gimnazială nr. 280, sectorul 5; Liceul Teoretic „Ion Barbu”, sectorul 5; Școala Sanitară Postliceală VITA, sectorul 6.

În București sunt în total 33 de clădiri ale unor unități de învățământ în clasa de risc seismic II, iar la nivel național sunt 474. În clasa de risc I sunt 101 clădiri școlare în toată țara.

Urmărește-ne pe Google News