Discuția a apărut în contextul în care examenele scrise de la bacalaureatul din 2025 vor începe pe 10 iunie, în timp ce elevii care nu susțin examenul final au cursuri până pe 20 iunie 2025.

Chiar dacă școlile se confruntă cu o supraaglomerare, Ligia Deca consideră că propunerea poate fi pusă în aplicare, iar orarul – regândit.

„Există școli aglomerate, iar soluțiile în acele cazuri pot fi regândirea orarului, da, adică se poate trece, dacă nu sunt deja în schimburi, se poate merge după-amiază, se poate merge pe recuperare. Da, în anumite sâmbete, chiar înainte, știind că urmează (probele/perioada examenelor – n.red.)”, a spus Ligia Deca la Digi 24.

În cadrul intervenției de la Digi 24, Ligia Deca a ținut să sublinieze efectele nocive generate de tehnologia folosită în exces.

„Și mai cred că dependența digitală este o problemă reală a lumii noastre, iar cei care sunt în dezvoltare, copiii, elevii au nevoie de sprijin suplimentar pentru a-și putea echilibra timpul online cu timpul de interacțiune socială reală”, a precizat ministrul Educației.

Urmărește-ne pe Google News