Decizia a fost luată pe 3 martie la nivelul județului.
„Școala de la Arcani va fi demolată. Copiii vor fi relocați la Stroiești și Câmpofeni. De asemenea, liceul de la Tismana, la etajul unu sunt mari probleme. Vor fi relocați copiii la Pocruia și vor face în două schimburi. Structura de la Celei e foarte afectată. Copiii vor fi mutați la Costeni, în două schimburi. La Bârsești, elevii vor fi relocați la școala nr. 9”, a spus Marcela Mrejeru, inspectorul-șef al ISJ Gorj.
Și o parte din clădirea în care funcționează Colegiul Tudor Vladimirescu a fost afectată de cutremure. Până când vor fi făcute lucrările de reabilitare, elevii vor fi mutați în laboratoarele care au fost transformate în săli de clasă.
„La CNTV, copiii sunt relocați în sălile de laborator, pentru că a fost afectat corpul vechi. Au fost laboratoare și vor deveni săli de clasă. Au mai fost afectate și alte structuri la Stănești. Nu funcționa. Școala de la Călești va intra în reabilitare. La Valea Mare e o școală ce a fost afectată, dar era în conservare. În rest, mici fisuri care au fost refăcute unde s-a putut de cei de la școală și primărie. De luni se întoarce toată lumea la școală. Directorii, profesorii au avut foarte multe întâlniri cu cei de la ISU, astfel încât să știe ce are de făcut toată lumea, dacă ar fi un eveniment pe care nu-l dorește nimeni”, a mai spus Mrejeru, la Accent TV.
Pe 16 februarie, tuturor școlilor din județul Gorj le-a fost recomandat de Inspectoratul Școlar Județean să plaseze săptămâna „Școala altfel” de luni, 20 februarie, adică în prima săptămână de după vacanța de schi pe care elevii și profesorii gorjeni au avut-o între 13 și 17 februarie.
Aproape 70 de milioane de lei a alocat Guvernul pentru ca aproximativ 30 de unități de învățământ să fie reabilitate ori refăcute de la zero, după ce au avut de suferit din cauza seismelor.