DONEAZĂ ȘI SUSȚINE REDACȚIA
Știri România Acasa | Ştiri | Știri România

Elevii maghiari care au picat la proba de Limba Română de la Bacalaureat dau în judecată Ministerul Educației, cerând subiecte diferite

« Înapoi la articol

Comentarii (5)

emilion_bonga   •   17.10.2024, 23:52

eu cum am invatat limba maghiara ca sa pot face site la tinutul unguresc?? www.székelyföld.com

HOPAHPO   •   17.10.2024, 23:42

As vrea sa i spun lui Borboly Csaba ca Romanie nu este un catun intr un munte . Romania este o tara de sine statatoare cu o limba oficiala care este romana si care trebuie respectata . Populatia romana care s a trezit peste noapte ca a fost incorporata Ungariei postbelice , a fost obligata sa invere si sa scrie in maghiara si ni i s a dat posibilitatea invatarii in limba materna . Voi v ati nascut in Romania, a ti jucat otronul si v ati balacit in apele romane si nu sunteti in stare sa borbiti romana ? Indiferent de tara in care locuiti , voi trebuie sa respectati legile . In UE sau in America daca nu sti limba engleza s au limba statului unde traiesti , nimeni nu face diferenta pentru tine . Invata limba satului respectiv si apoi vei avea toate drepturile. Cand nimeni nu te intelege nu ai cum sa ii ceri celuilalt care este in tara lui sa invete limba ta materna. Puteti sa dati in judecata pe cine vreti , noi ne pastram limba si cine vrea sa traiasca in Romania sa faca la fel .

IulianH6   •   17.10.2024, 22:41

Ați copilărit, trăit 20 de ani în Romania si Nu știți limba română...Halal părinți, halal educație, halal mentalitate. Plecati in ungaria.

1Gin   •   17.10.2024, 22:31

Au dreptate. Desigur că cer și în Ucraina la fel 😆. Acum urmează tătarii, albanezii și toate naționalitățile conlocuitoare să ceară la fel.

Ceacafa   •   17.10.2024, 22:18

chiar daca esti de alta nationalitate, in Spania, trebuie sa stii spaniola. eu ca sa pot obtine cetatenia spaniola a trebuit sa dau examene de limba: vorbit, ascultare si intelegere, citit si scris.de ce sa se faca diferenta intre elevi? doar pentru ca ei sa nu invete limba? cand am fost in armata aveam colegi *** care nu stiau sa vorbeasca nici cele mai elementare cuvinte in romana. mi se pare lipsa de bun simt si lipsa de educatie din parte parintilor

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Închide
  Close