UPDATE: 85 de elevi din şcolile bucureştene au fost confirmaţi cu gripă în ultimele patru zile, potrivit Digi24.

UPDATE:  Ministerul Educației Naționale a luat această decizie ca urmare a recomandărilor Ministerului Sănătății, dorindu-se limitarea extinderii circulației virusului gripal în rândul preșcolarilor și elevilor.

Conform datelor raportate de Institutul Național de Sănătate Publică, în săptămâna precedentă a fost înregistrată a doua săptămână epidemică din acest sezon gripal, cu o activitate gripală cu un trend crescător.

„Având în vedere că data de 24 Ianuarie este declarată oficial zi liberă, copiii vor fi mai puțin expuși, timp de patru zile, riscului crescut de îmbolnăvire din cadrul colectivităților”, a transmis ministerul.


Potrivit unor surse oficiale, premierul Viorica Dăncilă a cerut această măsură, în urma bilanţului deceselor provocate de gripă, care se modifică de la o zi la alta.

Ministerul precizează că suspendarea cursurilor este urmată de măsuri privind parcurgerea integrală a programei şcolare, până la sfârşitul semestrului, respectiv a anului şcolar, stabilite la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ.

Decizia Ministerului Educaţiei vine în urma unei informări primite din partea Ministerului Sănătăţii.

Numărul persoanelor care au murit din cauza gripei crește de la o zi la alta, ajungând, miercuri, la 31 de persoane.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea a explicat ce condiții trebuie îndeplinite pentru a fi declarată situație de epidemie.

„Dacă într-o săptămână numărul de cazuri diagonosticate depășește numărul de cazuri estimate, atunci putem vorbi despre o săptămână epidemică. Dacă trei săptămâni la rând avem săptămână epidemică, atunci putem declara epidemie, a explicat Sorina Pintea. În zonele unde circulația virusului gripal este mai intensă, se poate ajunge și la închiderea școlilor”, a arătat ministrul Sănătății.

Foto: Vlad Chirea

 

Urmărește-ne pe Google News