Daniel Botănoiu, secretar de stat în Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Regionale (MADR), a precizat că producția națională de miere va fi, astfel, stimulată, în urma livrării a 3.000 de tone în școli, portalinvatamant.ro.

Este important să știm că din producția națională, 3.000 de tone se vor duce către populația din România și își găsește loc la copilul român care se deprinde cu un anumit mod de a-și căuta ceea ce îi place. Un borcan de miere acordat lunar nu cred că este niciun efort prea mare, nici un consum suplimentar.

Daniel Botănoiu, secretar de stat în Ministerul Agriculturii

Botănoiu susține că mierea va fi utilă mai ales elevilor din mediul rural.

Un copil din mediul rural poate să sară un gard și să-și ia un măr din pom, dar la borcanul de miere se uită ca la o icoană, pentru că nu are de unde să-l ia. Mierea este cel mai bun lucru care se poate întâmpla copiilor din mediul rural, pentru că nu au surse de energie, nu au surse de sănătate pe care să și le ia din alimentație, asa cum există în mediul urban.

Daniel Botănoiu, secretar de stat în Ministerul Agriculturii

Daniel Botănoiu a vorbit despre mierea acordată gratuit elevilor la Târgul Național al Mierii, organizat pe platforma apicolă Băneasa.

Proiectul privind acordare mierii elevilor a fost anunțat încă de la sfârșitul anului 2018. Măsura a fost reglementată prin lege, însă ulterior a fost suspendată printr-o ordonanță de urgență.

foto: Shutterstock

Urmărește-ne pe Google News