Ministrul educației a precizat însă că atât elevii, cât și cadrele didactice cu vulnerabilități trebuie să prezinte un certificat medical care să certifice faptul că au boli cronice.
”Cu toţii ne dorim revenirea la normalitate. Normalitate înseamnă şcoală cu prezenţă fizică, chiar dacă vom adăuga componente de online în perioada ce va urma. Cei care au vulnerabilităţi, elevii care au vulnerabilităţi certificate medical cu siguranţă vor avea acces la învăţare online”, a declarat Sorin Cîmpeanu
”Cadrele didactice care la rândul lor pot avea vulnerabilităţi certificate medical vor putea să predea online sau asta în cazul în care nu vor exista şi în cea mai mare parte a situaţiilor nu există cadre didactice care să înlocuiască aceşti colegi care au vulnerabilităţi medicale”
Sorin Cîmpeanu:
Ministrul sănătății a anunțat că și aparținătorii elevilor care prezintă vulnerabilități vor putea avea acces la orele online.
”Aparţinătorii: părinţi, bunici ai acestor copii care au vulnerabilităţi generate de boli cronice certificate medical şi ei vor avea acces la învăţământ online”, a spus Sorin Cîmpeanu.
”În acest fel vom asigura accesul la învăţământ online oricui are o motivare solidă, o certificare medicală”, a adăugat Sorin Cîmpeanu.
Ministrul educației a explicat că o decizie privind redeschiderea școlilor va fi luată pe 2 februarie, în funcție de ”perspectiva sanitară”.
”Teama este un lucru normal, riscul nu poate fi eliminat, riscul poate să fie gestionat. Dacă cei cu compentenţă în domeniul medical ne vor spune pe data de 2 februarie că acest risc, din perspectivă sanitară, poate fi gestionat, atunci şcolile se vor deschide cu prezenţă fizică”, a conchis Sorin Cîmpeanu.
FOTO: Hepta
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro