Elisabeta Lipă a confirmat informația prezentată de Libertatea, potrivit căreia suma primită de FRC în urma Jocurilor Olimpice de la Paris nu va intra în totalitate în conturile contabilei, ci va fi împărțită între cei aflați în Federație.

Elisabeta Lipă neagă prima de 160.000 de euro pentru contabila de la FRC. „Nu cred că își poate imagina cineva”

În prezent, sunt doar propuneri, care vor merge la COSR pentru avizare. Ulterior, forul transmite la Guvern și la Ministerul de Finanțe, care își dau și ei acordul și abia apoi se eliberează banii pentru premiere, a scris Libertatea, care a dezvăluit că Elisabeta Lipă nu a fost primită la Guvern de premierul Marcel Ciolacu.

„La ora actuală nu există nicio sumă aprobată, sunt doar în baza de proiect, de analiză. Ele se depun la Comitetul olimpic, care le verifică şi când avem forma finală se aprobă în Comitetul Executiv. Noi la ora actuală nu avem aceste premieri plătite, sunt doar în faza de proiect, pe hârtie. Eu cred că nu îşi poate imagina nimeni că în contul unei contabile intră 160.000 de euro, este doar o simulare. O simulare a ceea ce înseamnă aceşti 40% şi după aprobarea finală, toţi aceşti bani vor intra direct în conturile personalului angajat”, a spus șefa ANS.

„Nu a intrat niciun leu în contul angajaților Federației

Preşedinta Agenţiei Naţionale pentru Sport a subliniat că, pentru moment, nicio persoană din cadrul FRC nu a încasat vreun leu ca urmare a performanțelor de la Jocurile Olimpice de la Paris, de unde delegația României a revenit cu cinci medalii cucerite la canotaj (două de aur și trei de argint).

„162.000 şi cu 162.000, sunt 324.000 care înseamnă acest 40% din valoarea performanţelor realizate de canotajul românesc. Care se vor împărţi pentru fiecare angajat în parte. Vor fi aprobate statele de plată de către Comitetul Olimpic şi Sportiv Român în Comitetul Executiv, până atunci facem simulări. Acei bani nu intră în contul contabilei, suntem la faza de simulare, pentru că trebuie să faci o analiză. Trebuie să faci o simulare pentru că aceşti bani vor fi aprobaţi din fondul de rezervă al Guvernului. Nu ştiu cum au apărut aceste sume, dar ce pot să vă spun este că nu a intrat niciun leu în contul acestor oameni. Şi pur şi simplu această sumă de 40%, când va fi aprobată, va intra în conturile angajaţilor federaţiilor, pentru că nu poate funcţiona o federaţie altfel decât alta”, a mai spus Lipă.

„Toate cele cinci federații sunt răsplătite și remunerate în același fel”

În final, șefa ANS a anunțat că federațiile care au făcut performanță la Paris vor fi remunerate în mod egal și că nu va fi făcută nicio diferență între ele.

„Sunt cinci federaţii care au contribuit la acest loc 23 pe care s-a situat România la finalul Jocurilor Olimpice şi toate cele cinci federaţii sunt răsplătite în acelaşi fel, şi remunerate în acelaşi fel. Nu poate să fie remunerat canotajul cu 2 lei şi gimnastica cu 20, spre exemplu”, a concluzionat fosta mare sportivă.

Urmărește-ne pe Google News