Regina Elisabeta a II-a conduce Regatul Unit al Marii Britanii de atât de mult timp încât, potrivit statisticilor patru din cinci oameni din regat nu erau născuți atunci când a urcat pe tron.

A devenit regină când tatăl ei, regele George VI, a murit pe 6 februarie 1952, iar încoronarea oficială a avut loc pe 2 iunie 1953. În timpul domniei sale, ea a depășit 14 prim-ministri britanici, 13 președinți americani, 9 șefi de stat francezi, 7 cancelari germani și 10 președinți ruși, prinzându-l inclusiv pe Stalin.

După ce Robert Mugabe, în vârstă de 93 de ani, și-a dat demisia din funcția de președinte al statului Zimbabwe, regina Elisabeta a II-a, în vârstă de 91 de ani, a devenit cel mai vârstnic șef de stat.

Atunci când regina se va stinge impactul acestui moment va fi dramatic, mai ales că 80% dintre rezidenții Marii Britanii nu au trăit să aibă un alt monarh, ei nefiind născuți în momentul în care Elisabeta a urcat pe tron.

Potrivit Biroului britanic pentru statistici naționale, doar 12 milioane din actualii rezidenți ai Marii Britanii trăiau atunci când regele George al VI-lea era pe tron în 1952. Asta reprezintă doar 20% din populația Regatului Unit care este de peste 66 de milioane.

Regina Elisabeta a II-a, care a sărbătorit zilele trecute 70 de ani de căsnicie, este și cel mai longeviv monarh al Marii Britanii și cel mai vârstnic șef de stat din lume.


Citește și: A plătit orfani pentru sex, acum vrea să le închidă gura. Pedofilul francez Pierre Duarte e liber și încearcă să-și ”cumpere” victimele


 

 
 

Urmărește-ne pe Google News