Acordul îi va oferi celui mai bogat om din lume conducerea uneia dintre cele mai influente platforme media și va pune capăt lunilor de litigii care au afectat brandul Twitter și au alimentat reputația lui Musk de comportament oscilant, scrie agenția de știri.

Publicația Bloomberg, care a anunțat prima decizia, a precizat că Musk a făcut propunerea într-o scrisoare către Twitter.

Acord în primăvară, renunțare în vară

Musk a fost de acord în aprilie să cumpere Twitter pentru 44 de miliarde de dolari, dar, la câteva săptămâni, a spus că numărul de conturi false a fost mult mai mare decât estimarea Twitter de mai puțin de 5% dintre utilizatori și renunță.

La scurt timp după anunțul lui Musk, preşedintele Twitter, Bret Taylor, a transmis că va deschide o acţiune în justiţie pentru a-l obligat pe miliardar să respecte acordul de cumpărare.

„Consiliul de administraţie al Twitter este hotărât să finalizeze tranzacţia la preţul şi în condiţiile convenite” cu Elon Musk, a transmis Bret Taylor într-o postare pe reţeaua de socializare, precizând că e „încrezător” în şansa de a obţine câştig de cauză în faţa instanţei.

Noua decizie a celui mai bogat om al lumii arată că Musk s-a convins că șansele de a câștiga în instanță sunt minime și tranzacția se va finaliza într-un mod sau altul, subliniază analistul financiar Dan Ives pentru Reuters.

Potrivit înțelegerii, dacă Twitter sau Elon Musk se retrag din acord, trebuie să plătească celeilalte părţi o taxă de reziliere de un miliard de dolari.

Foto: Hepta

Urmărește-ne pe Google News