Fondatorul Tesla și SpaceX a transmis că intenționează să înceapă donațiile în iulie către America PAC, care susține candidatura la președinție a fostului președinte Donald Trump, a precizat The Wall Street Journal.

Miliardarul născut în Africa de Sud nu era menționat pe un fișier de luni al grupului în care precizează că a strâns 8,75 de milioane de dolari până la sfârșitul lunii iunie.

Însă la scurt timp după atacul asupra lui Donald Trump, Elon Musk şi-a declarat public sprijinul pentru fostul preşedinte american.

Creat la sfârşitul lunii mai, potrivit documentelor publicate de Comisia Electorală Federală (FEC), grupul „America PAC” este un comitet de acţiune politică, adică o entitate juridică ce nu este legată de o echipă de campanie.

Ea nu poate finanţa direct un candidat, dar legea îi permite să desfăşoare activităţi de sprijin, cum ar fi campanii publicitare sau alte activităţi de bază.

Potrivit The Wall Street Journal, „America PAC” îşi dedică resursele încurajării susţinătorilor republicani din statele susceptibile de a se îndrepta către Trump să se înscrie la vot. Pentru cei care sunt deja înregistraţi, grupul îi încurajează să solicite să voteze prin corespondenţă sau să profite de ferestrele de vot anticipat.

Potrivit documentelor publicate de FEC, printre donatorii „America PAC” se numără fraţii Cameron şi Tyler Winklevoss, cunoscuţi pentru disputele lor cu Mark Zuckerberg la crearea Facebook şi, mai recent, pentru investiţiile lor în criptomonede.

Lista îi include, de asemenea, pe Douglas Leone, partener la firma de capital privat Sequoia Capital, una dintre cele mai reputate din Silicon Valley, şi pe Antonio Gracias, care a fost director al Tesla din 2007 până în 2021.

Forbes a estimat în martie 2024 averea lui Elon Musk la 252 de miliarde de dolari.

FOTO: Hepta

Urmărește-ne pe Google News