Într-o postare pe X, Elon Musk a recunoscut că a avut un „sentiment rău” după ce Vladimir Putin a spus că loviturile asupra țării pe care o conduce cu arme cu rază lungă de acțiune ar putea însemna participarea directă a alianței „la un război împotriva Rusiei”.

„Am un sentiment rău despre asta”, a scris el.

De asemenea, Elon Musk a susținut că președintele american Joe Biden și vicepreședintele Kamala Harris ar putea începe un al treilea război mondial dacă vor permite Kievului să lovească teritoriul Rusiei cu arme cu rază lungă de acțiune.

Ce a declarat Vladimir Putin

Cu o zi înainte, Vladimir Putin a spus că utilizarea armelor occidentale cu rază lungă de acțiune pentru a lovi Rusia „va însemna că țările NATO, Statele Unite și țările europene sunt în război cu Rusia”.

Potrivit lui Putin, Ucraina nu este capabilă să efectueze în mod independent astfel de lovituri, deoarece pentru aceasta sunt necesare date de la sateliții NATO, de care nu dispune. În plus, doar personalul militar al alianței poate depune misiuni de zbor.

„Vorbim despre luarea unei decizii dacă țările NATO sunt direct implicate într-un conflict militar sau nu”, a spus președintele într-un interviu cu corespondentul canalului de televiziune Russia 1, Pavel Zarubin.

Vladimir Putin a subliniat că acest lucru ar schimba însăși natura conflictului, transformându-l într-o confruntare între Rusia și NATO.

„Și dacă este așa, atunci, ținând cont de schimbarea esenței acestui conflict, vom lua decizii adecvate în funcție de amenințările care ne vor fi create”, a conchis președintele.

Urmărește-ne pe Google News