Vehiculul cu aspect futurist, autonom, cu două uși în formă de aripi și fără pedale sau volan, este un proiect pe care Musk îl consideră cheie pentru următorul capitol al Tesla.

În ciuda numeroaselor obstacole de ordin tehnic, dar şi legal privind exploatarea sa, producția Cybercab va începe cu ceva timp „înainte de 2027”.

„Am tendinţa să fiu puţin optimist în privinţa termenelor”, a spus Elon Musk, precizând că Cybercab va avea prețuri de la 30.000 de dolari (27.500 de euro).

Tesla speră să lanseze conducerea „complet autonomă, nesupravegheată” în Texas şi California în 2025 cu modelele existente, înainte de a începe producţia în masă a robotaxiului, numit Cybercab.

Cybercab este un vehicul fără volan, pedale de accelerație și frână, care este conceput special pentru a transporta pasageri fără a fi nevoie de un șofer prezent și care, spune Elon Musk, ar trebui să intre în producție până în 2026.

„Va fi ca și cum ai sta într-un mic salon confortabil. Da, va fi grozav”, a spus el.

Musk a mai precizat că mașinile se bazează pe inteligență artificială și camere video și nu au nevoie de alte echipamente hardware, cum ar fi cele utilizate de rivalii robotaxi.

„Este o bucată mare de metal care circulă pe drumuri la viteze mari, așa că preocupările legate de siguranță sunt mari”, a spus Samitha Samaranayake, profesor asociat în inginerie la Universitatea Cornell.

Proiectul Cybercab a avut întârzieri, având în vedere că el urma să fie lansat în august. În această vară, într-o postare pe X, Elon Musk a spus că așteptarea s-a produs din cauza modificărilor de design pe care le consideră importante.

Musk a prezentat, de asemenea, un vehicul mai mare, care se conduce singur – numit Robovan – capabil să transporte până la 20 de persoane, dar nu a dat un termen pentru introducerea acestui vehicul.

Naveta elegantă „ar putea fi un mod de transport în următorii ani pe care Tesla îl folosește”, a declarat directorul general al Wedbush Securities, Dan Ives, care a participat la eveniment.

Planul lui Musk este de a opera o flotă de taxiuri Tesla care se conduc singure și pe care pasagerii le pot apela prin intermediul unei aplicații.

Proprietarii de Tesla vor putea, de asemenea, să câștige bani prin intermediul aplicației prin listarea vehiculelor lor ca robotaxi.

Urmărește-ne pe Google News