Susţinător al lui Donald Trump, Musk a scris duminică pe platforma sa socială X: „Şi nimeni nici măcar nu încearcă să-i asasineze pe Biden/Kamala”. Mesajul conținea de asemenea un emoji cu o sprânceană ridicată, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Musk a publicat postarea după ce un bărbat suspectat că plănuia să-l asasineze pe candidatul republican la Casa Albă, Donald Trump, a fost arestat duminică în statul Florida.

El a fost criticat imediat de utilizatorii X, care s-au declarat îngrijoraţi de faptul că postarea sa ar putea incita la violenţă împotriva lui Biden şi Harris.

Musk a şters postarea, însă Secret Service, însărcinat cu protecția actualilor şi foştilor preşedinţi, vicepreşedinţi şi alţi importanţi oficiali americani, a afirmat că ştie despre această situaţie.

„Secret Service este la curent cu postarea lui Elon Musk de pe reţelele sociale şi, ca o chestiune de practică, nu comentăm ceva ce implică informaţii legate de protecţie”, a declarat un purtător de cuvânt al agenţiei pentru Reuters.

„Putem spune, totuşi, că Secret Service investighează toate ameninţările legate de persoanele protejate”, a adăugat el.

Purtătorul de cuvânt a refuzat să precizeze dacă Secret Service a luat legătura cu Musk, care a părut să sugereze în postările pe care le-a făcut ulterior că a fost vorba despre o glumă.

Casa Albă a reacţionat imediat. „Violenţa ar trebui doar condamnată, niciodată încurajată sau să se glumească în legătură cu ea. Această retorică este iresponsabilă”, a declarat luni purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Andrew Bates. 

Urmărește-ne pe Google News