EMA a mai sfătuit vineri ca persoanele care au un istoric medical de sindrom de scurgere capilară să evite vaccinul anticoronavirus produs de Johnson & Johnson.
În ceea ce priveşte vaccinul produs de AstraZeneca, EMA recomandă adăugarea unui avertisment cu privire la riscul producerii sindromului Guillain-Barré.
Pe 25 iunie, Administraţia pentru Medicamente şi Alimente din Statele Unite, FDA, a anunțat că va include rapid un avertisment privind cazurile rare de inflamaţie cardiacă la adolescenţi şi adulţi tineri în prospectele vaccinurilor anti-COVID ale Pfizer/BioNTech şi Moderna.
Tot pe 25 iunie, coordonatorul campaniei de vaccinare din România, Valeriu Gheorghiță, a afirmat că au existat două cazuri de miocardită la două persoane de 17 ani, subliniind însă că „riscul de efecte adverse este redus”.
La începutul lunii iunie, un studiu din Israel a confirmat „posibila legătură” între vaccinarea cu Pfizer și apariția unor cazuri rare de miocardită.
Cazurile rare de miocardită după vaccinare, la tinerii de 16-24 de ani din SUA, sunt mai multe decât au preconizat experţii, arată și un studiu din 11 iunie al Centrului pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC) din Statele Unite.