După ce a declarat că are simptome de febră hemoragică, constănţeanul de 60 de ani, întors recent din Africa, a alertat tot spitalul judeţean. Au fost scoase urgent din magazie costumele de protecţie pentru medici şi targa specială de transport, apoi bolnavul a fost transportat de urgenţă la Bucureşti, după un scenariu ca la carte.
La final însă, agitaţia a putut fi catalogată drept un exerciţiu, mai ales că atât primele analize microbiologice, cât şi cele speciale, efectuate la Bucureşti, au arătat că suspectul de Ebola are malarie, o boală care se transmite doar prin înţepătura ţânţarului anofel.
În stare gravă, omul a fost transferat la Spitalul de Boli Infecţioase şi Tropicale Victor Babeş şi se află sub tratament.
Şi prima dată a fost tot alarmă falsă
Acesta este al doilea caz de malarie după cel semnalat la începutul lunii august a acestui an, Spitalului Judeţean din Ploieşti, de un bărbat de 51 de ani care lucrase tot în Nigeria.
Cum ascund americanii Ebola
Autorităţile din SUA nu vor să creeze panică printre americani şi încearcă să ascundă numărul real al bolnavilor de febră hemoragică. Dr. James Lawrenzi de la Truman Medical Center din Kansas a spus că medicii au primit instrucţiuni ca pacienţii care suferă de Ebola să fie declaraţi ca fiind infectaţi cu malarie.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro