Emil Boc consideră că dacă au nevoie de informații suplimentare, cei de la Comitetul pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului de Interne pot cere ajutorul STS și SRI. Primarul Clujului susţine că incompetenţa a fost de fapt cauza pentru care au murit cei doi oameni.
„Am avut de a face cu un management dezastruos, de neiertat în situații limită pe care autoritățile au gestionat-o cu cea mai mare incompetență posibilă. Marca Guvernului USL este incompetența care poate fi distinsă la mai multe nivele. Comitetul pentru Situații de Urgență avea comanda directă și putea să solicite autorităților să se implice, când de fapt conducerea Comitetului aștepta să vadă reacții din teritoriu. Incompetența a ucis niște oameni”, a declarat Emil Boc.
Primarul a subliniat că dacă cei de la Comitetul pentru Situații de Urgență ar fi gestionat corect situația, în 10 minute s-ar fi putut identifica locația accidentului. „În condițiile respective, cu aparatura de care dispune Ministerul de Interne, locația putea fi identificată la o rază de 1 kilometru, ținând cont că este zonă de munte”, a spus Boc.
Pilotul Adrian Iovan şi o studentă şi-au pierdut viaţa după ce un avion de mici dimensiuni de tip BN2 la bordul căruia se afla un echipaj medical a aterizat forţat, luni după-amiază, într-o zonă muntoasă accidentată, la peste 1.400 de metri altitudine, la graniţa judeţelor Cluj şi Alba. Unul dintre medicii din aeronavă a reuşi să sune la 112, la ora 16.16, anunţând incidentul.
La bord se aflau patru medici – Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Elias, Cătălin Pivniceru de la Spitalul „Sf. Maria” şi Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beiuş, judeţul Bihor -, o studentă şi doi membri ai echipajului de zbor – pilotul Adrian Iovan şi copilotul Răzvan Petrescu.
Pilotul Adrian Iovan a fost găsit încarcerat, iar studenta era în stop cardio-respirator, cu hipotermie severă, nemaiputând fi salvată.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro