„Am câştigat cinci alegeri directe, nu-mi amintesc ca domnul Orban să fi câştigat vreo competiţie directă, încât să primesc lecţii de la domnia sa. Dimpotrivă, nu ştiu atunci când a candidat uninominal. Totdeauna domnia sa, din nefericire, a fost produsul unei liste sau unei numiri în politică, aşa încât e greu să dai lecţii când vii din asemenea ipostaze”, a declarat Emil Boc luni seară, la Digi24, conform news.ro.

Acesta l-a acuzat pe liderul PNL că a pus interesul personal mai presus de cel al partidului, deoarece în decembrie 2020, liberalii au cedat trei ministere considerate importante, la negocierile cu USR-PLUS și UDMR, iar Ludovic Orban a fost numit atunci președinte al Camerei Deputaților.

„Mă aşteptam ca un preşedinte de partid să nu dea trei portofolii, şi anume Fonduri Europene, Dezvoltare şi Transporturi, pentru a-şi păstra propria poziţie de preşedinte al Camerei Deputaţilor. Asta este o realitate care doare în PNL”, a spus Emil Boc, care îl susține pe premierul Florin Cîțu la alegerile pentru șefia PNL, din 25 septembrie.

Emil Boc a afirmat că a preluat preşedinţia PDL în anul 2005, când formaţiunea care ulterior a fuzionat cu PNL avea 16%. Boc a arătat că la alegerile parlamentare din 2008 a reuşit să învingă PSD, cu 33%, având cu trei mandate mai mult decât PSD.

„Deci, în calitate de preşedinte de partid, cu tot respectul pentru domnul Orban, eu nu am pierdut, cum a pierdut domnia sa, din nefericire, în 2020 în faţa PSD-ului, eu am câştigat împreună cu colegii mei şi în parteneriat cu preşedintele României această competiţie politică”, a mai spus Boc.

Orban: M-aş feri în locul domnului Boc să dau lecţii politice

Afirmațiile primarului municipiului Cluj-Napoca au venit în contextul în care Ludovic Orban a declarat luni seară, la B1TV, că Emil Boc nu este în măsură „să dea lecţii politice despre managementul partidului” sau să facă aprecieri cu privire la scorul politic al PNL.

Președintele PNL a susținut că Boc a preluat conducerea unui partid care avea 40 la sută în preferinţele electoratului, iar acel partid ajunsese la 18 procente din voturile alegătorilor în trei ani.

M-aş feri, în locul domnului Boc, să dau lecţii politice despre managementul partidului şi să fac aprecieri legate de scorul politic, pentru că Emil Boc a fost preşedintele PDL şi premier care a luat partidul după alegerile prezidenţiale – era în jur de vreo 40-41% la alegerile prezidenţiale din 2009 – şi, din câte îmi aduc aminte, în 2012 scorul PDL într-o alianţă, ARD, a fost în jur de vreo 18% ca reprezentare parlamentară.

Ludovic Orban, președinte PNL:

La ce secție de votare votezi duminică și cum poți vota dacă nu ești în localitatea de domiciliu pe 24 noiembrie la alegerile prezidențiale!
 

Urmărește-ne pe Google News