Boc a explicat că Guvernul a fost nevoit, în 2009 şi 2010, să ajusteze statul după nevoile şi potenţialul pe care ţara le are.

„Ne amintim fiecare dintre noi de o vorbă de când eram foşti elevi, studenţi şi primeam de la părinţi o sumă de bani. Îi drămuiam aşa încât să rezistăm şi să nu ne întindem mai mult decât aveam sau, dacă doream mai mult, munceam mai mult, astfel încât să putem rezista. Cu pomană şi cu întins mâna nu se poate la infinit şi să speri şi să ai şi performanţe”, a spus Emil Boc, citat de Mediafax.

El a explicat că, după ce a venit criza şi situaţia lăsată de guvernanţii PNL era de datorii, cabinetul său a fost nevoit să ajusteze situaţia şi să facă în aşa fel încât ţara să consume atât cât produce.

„Să consumăm cât producem şi banii pe care îi împrumutăm să-i ducem spre dezvoltare, spre investiţii care să ne creeze posibilitatea să producem mai mult, ca să putem da mai mult. E o cale sănătoasă pe care au urmat-o toate ţările din lume care au avut prosperitate”, a declarat Emil Boc.

 
 

Urmărește-ne pe Google News