Primarul Emil Boc a declarat că a avut scurt intervenții medicale, care nu au necesitat internare, atât la clinica de stat, cât şi la clinica privată, relatează Mediafax.ro.
„Contractul de concesiune pentru realizarea clinicii LukMed, care stabilea preţul şi suprafaţa de teren, a fost aprobat de către Consiliul Local Cluj-Napoca înainte ca eu să fiu primar. În timpul mandatului meu, Consiliul Local a detaliat, prin Hotărâri de Consiliu, precizările din contractul de concesiune stabilite înainte ca eu sa fiu primar. Nu am beneficiat de niciun fel de tratament preferenţial din partea domnului Lucan, am avut scurte intervenţii medicale, care nu au necesitat internare, atât la clinica de stat, cât şi la clinica privată. În condiţiile în care actul medical se putea realiza în Cluj-Napoca, am considerat firesc să am intervenţia medicală acasă şi nu în străinătate”, a declarat Emil Boc, pentru sursa citată.
Reacția primarului din Cluj vine după ce Emanuel Ungureanu, vicepreşedintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaţilor, a susținut că ministrul Florian Bodog, primarul Emil Boc sau Gheorghe Funar ar fi implicați în dosarul medicului Mihai Lucan.
„A fost ajutat de Emil Boc. Nu făcea Lukmed fără domnul Boc, care a fost operat şi la stat şi la privat. (…) Credeţi că există vreo chitanţă în acest sens? Boc l-a numit consilier personal pe doctorul Lucan. Văzând ce personaj malefic este Lucan, mă întreb ce l-a învăţat pe domnul Boc. Am făcut o sesizare să fie anchetat domnul Boc, domnul Funar „, a declarat deputatul USR, Emanuel Ungureanu, la sediul DIICOT.
Procurorii DIICOT au început urmărirea penală „in rem” pentru tentativă de omorcalificat cu premeditare, după ce medicul Mihai Lucan ar fi încercat să secţioneze intenţionat artera unui pacient, pentru a-i face rău unui coleg, au declarat surse judiciare.
În referatul cu propunerea de arestare preventivă întocmit de procurori apar informaţii potrivit cărora, în anul 2016, medicul ar fi luat legătura cu mai multe persoane influente în cadrul unor instituţii ale statului, în contextul unor verificări ale Corpului de Control al Ministerului Sănătăţii efectuate la ICUR (The International Conference of Undergraduate Research/Conferința internațională de cercetare universitară). Una dintre persoanele contactate este fostul şef al Agenţiei Naţionale de Transplant, Victor Zota.
În seara în care medicul Mihai Lucan a fost reţinut, a fost găsit asupra lui un jurnal care conţinea date despre persoane din sistemul judiciar. Din cercetări ar fi reieşit că doctorul i-ar fi cerut avocatei sale să facă un cerc protector în jurul lui. Joi seara, după ce procurorii au emis ordonanţa de reţinere pe numele medicului Mihai Lucan, au efectuat percheziţia corporală, asupra doctorului fiind găsit un jurnal şi suma de 5.000 euro.
Mihai Lucan a fost reţinut în 21 decembrie, iar în 22 decembrie, judecătorii de la Tribunalul Bucureşti au decis să respingă cererea de arestare preventivă a DIICOT, dispunând cercetarea sub control judiciar, alături de fiul său.
În anul 2009, artistul Victor Socaciu a primit.. nu unul, ci doi rinichi, la spitalul condus de Mihai Lucan.
Vezi care este averea lui Mihai Lucan, medicul cercetat pentru delapidarea Institutului de Urologie din Cluj, depășește 2.000.000 de euro.
Citește și Un șofer angajat la Casa de Sănătate câștigă mai mult decât un medic de familie
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro