„Vă anunț că voi demisiona din calitatea de primar în funcție al Municipiului Slatina, pentru a facilita o tranziție administrativă lină și pentru a pune stop incertitudinilor generate de situația inedită a alegerilor recente, care nu-i permit primarului ales să-și preia mandatul imediat, ci cu o decalare de trei luni”, a transmis Emil Moț, într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a Primăriei Slatina.

Moț nu precizează când va demisiona din funcţia de primar, nici când va renunţa la calitatea de membru al PSD.

Edilul menţionează că vor demisiona şi cei doi viceprimari social-democraţi: Gigi Vîlceleanu şi Alexandru Berechet.

„Este o decizie luată în numele transparenței administrative și pentru a stopa presiunile constante ale PNL, reprezentanții acestui partid, fiind astfel obligați, după îndeplinirea etapelor procedurale, să-și numească, dintre consilierii locali, doi viceprimari dintre care unul cu atribuții de primar. În acest sens, au șansa să facă administrație și să le ofere slătinenilor priceperea, viziunea și promisiunile menționate în campania electorală”, a mai transmis Emil Moț.

„Este un pas care va facilita implementarea promisiunilor clamate în perioada electorală și, care, totodată, va pune capăt suspiciunilor pe care PNL le propagă mediatic, în lipsa actelor administrative. În plus, îmi voi da demisia din calitatea de membru PSD Slatina, pentru a evita orice anatemă aruncată în mod incorect asupra unei echipe care reprezintă vocea a peste 12 mii de cetățeni”, a mai transmis Emil Moț.

Emil Moț a pierdut alegerile locale din 9 iunie în fața lui Mario De Mezzo (PNL). Emil Moţ e primar al Slatinei din partea PSD din anul 2016 și preşedinte al organizaţiei municipale PSD.

Urmărește-ne pe Google News