UPDATE ora 19:00: Emilia Șercan a revenit, pe Facebook, cu detalii despre modul în care s-a derulat un astfel de episod. Incidentul s-a petrecut într-un magazin din centrul comercial Unirea din București.

„Episodul spus pe foarte scurt în interviu s-a derulat pe parcursul a circa 15-20 de minute, nu a fost o senzație de moment, ci una trezită de faptul că un bărbat singur, neînsoțit, se plimba printre rafturile cu haine și lenjerie de damă, fără să se apropie de vreun umeraș, dar se învârtea exact în zona din magazin în care mă duceam eu”, relatează jurnalista pe Facebook.

Deranjată pe prezența lui, jurnalista a ieșit din magazin pentru a scăpa de prezența lui, dar când a revenit, acesta o urmărea în continuare. „Am intrat înapoi prin H&M Home și am dat în mod neașteptat cu ochii de acel bărbat lângă intrarea/ieșirea din zona cu haine de dame. Părea agitat”, spune ea.

Abia după acest moment, bărbatul a plecat. „M-am uitat insistent la el și cu o privire deloc prietenoasă. A părut descumpănit câteva secunde, s-a dus înspre scări, a stat câteva secunde ezitând în capul scărilor, apoi a coborât”, arată Șercan.

„Nu știu dacă a fost un filaj la vedere pentru a fi intimidată sau dacă cineva e interesat să afle dacă există anumite surse care îmi livrează informații”, concluzionează ea.


Știrea inițială: „Aș spune că sunt jurnalista hărțuită de serviciu și de servicii, probabil”, spune jurnalista care a dezvăluit în ultimii ani plagiate ale unor personaje de la vârful politicii, inclusiv al premierului Nicolae Ciucă.

Nu e prima oară când Emilia Șercan trece prin astfel de experiențe. „Persoana de astăzi seamănă foarte bine cu tipologia altor persoane care apăreau din când în când și pe care le vedeam în anumite momente, de tipul acesta, când dezvăluiam diverse informații, când scriam și publicam diverse anchete și când deranjam mai mult decât o fac în mod constant”, spune ea.

Întrebată dacă se teme, jurnalista a spus că România nu este caracterizată drept o țară violentă, dar au existat jurnaliștii care și-au pierdut viața în țări europene, în situații similare.

„Mi-am spus că noi nu trăim într-o țară violentă. Dar, probabil, că lucrul acesta și l-au spus și alți jurnaliști din alte state care nu aveau un trecut neapărat violent, dar care, efectiv, au sfârșit-o rău”, mai spune Emilia Șercan.

Jurnalista caracterizează astfel de evenimente neplăcute „un eșec al clasei politice” din România.

„Dacă eu, ca jurnalistă, sunt hărțuită, urmărită, sunt agresată, mi se organizează acțiuni de kompromat, este un eșec al statului român și este un eșec al clasei politice, care nu este capabilă să înțeleagă rolul presei într-o democrație și nevoia jurnaliștilor de a spune lucrurile”.

Emilia Șercan a mai fost ținta unor acte de intimidare din cauza activității sale jurnalistice, fiind amenințată cu moartea într-o operație coordonată de șefii Academiei de Poliției și supusă unei acțiuni de kompromat.

 
 

Urmărește-ne pe Google News