Printre persoanele țepuite s-au numărat magistrați ai Judecătoriei Craiova, Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, DNA Craiova și Tribunalul Dolj. Afacere lui a fost considerată, scrie presa locală, drept cea mai mare țeapă imobiliară din oraș.
În dosarul în care este anchetat Emilio mai sunt cercetate și alte patru persoane, bănuite că ar fi înșelat cu peste 1.000.000 de euro mai mulți cumpărători ai unor apartamente în imobile noi.
Gaură de 1.138.770 de euro
În urma cercetărilor efectuate, au rezultat indicii că persoanele în cauză ar fi indus în eroare şi prejudiciat 24 de persoane la momentul încheierii şi derulării unor antecontracte, acte adiţionale şi contracte de vânzare – cumpărare a unor imobile nou construite, care ar fi fost promise spre vânzare sau înstrăinate către mai mulţi promitenţi – cumpărători sau cumpărători. Prejudiciul rezultat în urma săvârşirii acestor infracţiuni este de 1.138.770 de euro.
Procurorii DIICOT Craiova:
Conform ziarului craiovean Gazeta de Sud, povestea a început în 2008, când italianul Stefano Pizzingrilli a cumpărat prin firma sa (Luxury Real Estate) un teren de 1.140 mp în centrul orașului, lângă Catedrala ”Sfântu Dumitru”. În 2013, pe terenul respectiv italianul s-a gândit să dezvolte în parteneriat cu Emilio un proiect imobiliar.
Lucrările ar fi trebuit să fie realizate pe cheltuiala proprie de firma lui Emilio, care primea trei etaje cu apartament.
Proces cu partenerul pe care l-a păcălit
Fiecare dintre părți putea să vândă prin antecontracte imobilele care le reveneau din această afacere.
Lucrările nu au fost terminate la timp, termenul fiind prelungit până la 21 februarie 2016
Între timp, Emilio a obținut pe numele firmei sale două noi autorizații de construire – continuare lucrări, apoi un certificat pentru finalizarea a 85% din lucrări, cu care a intabulat construcția. Ulterior, a început să înscrie în cartea funciară antecontracte de vânzare-cumpărare încheiate anterior, începând cu februarie 2014, inclusiv pentru apartamentele care îi reveneau partenerului Pizzingrilli.
Sesizând manevra, firma lui Pizzingrilli a cerut în justiție să-i acorde întreg blocul, urmând ca pentru lucrările de construire să-l despăgubească pe Emilio.
Avocații lui Pizzingrilli au spus că Emilio încasase deja cea mai mare parte a banilor pe apartamente.
Clienții au plătit, dar nu sunt proprietari
Din cauza litigiului, clienții nu și-au putut înscrie dreptul de proprietate asupra apartamentelor la OCPI Dolj și au intervenit în procesul Emilio – Pizzingrilli.
Ei cer să li se recunoască banii plătiți și proprietatea asupra imobilelor cumpărate.
Pe lista clienților lui Emilio se află, printre alții:
- Cristina Muncioiu (judecător la Secția Civilă a Judecătoriei Craiova),
- Constantin Croitoriu (fost prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt),
- soții Marin Călușaru (procuror DNA Craiova) și Cristina Călușaru (judecător Tribunalul Dolj),
- Cosmin Croitoriu (procuror-șef DNA Craiova),
- Cătălina Genua Croitoriu (judecător Tribunalul Dolj).
Foto: gds.ro
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro