Lăudată de critici, clădirea are o cupolă concepută astfel încât să permită soarelui puternic al deșertului să pătrundă prin acoperiș.

Muzeul are lucrări de artă și articole legate de istorie și religie din întreaga lume, iar Macron l-a numit „o punte între civilizații”. „Cei care caută să spună că Islamul înseamnă distrugerea altor religii sunt mincinoși”.

Proiectul, convenit între Franța și Abu Dhabi în 2007, trebuia să fie inaugurat în 2012, dar a fost întârziat de criza financiară globală și de scăderea prețurilor la petrol, făcând valoarea totală să fie mult peste valoarea inițială de 654 milioane de dolari.

Muzeul plătește Franței sute de milioane de dolari pentru utilizarea numelui de la Luvru și pentru împrumuturile de artă și consiliere managerială.

Luvru din Paris este cel mai mare muzeu de artă din lume, cu milioane de vizitatori anual.

Clădirea Abu Dhabi, proiectată de arhitectul francez Jean Nouvel, a fost inspirată de o medina arabă și fiecare dintre cele 55 de încăperi, inclusiv 23 de galerii permanente, sunt unice.

Printre operele de artă expuse permanent la Luvru din Abu Dhabi se numără tablouri de Van Gogh, Gaugin și Picasso, dar și pictori americani precum James Abbott McNeill Whistler sau chinezi, Ai Weiwei.


Citește și: VIDEO EXCLUSIV/ Povești nespuse despre Regele Mihai. Cum a fost ajutat de un revoluționar și de un general de poliție să treacă pe sub Arcul de Triumf. ”Am scos pilonii din pământ cu ranga”


 
 

Urmărește-ne pe Google News